Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Okumak istiyorum!

Okumak istiyorum!
 

Okuyamıyorlar ama ne yazık ki çabuk öğreniyor kızlarımız.

Töreyi, başlık parasını, kumalığı ve yoksulluğu.

Kızlarımızın kaderi değişmeli diyoruz hep ama yaptıklarımız ne yazık ki sözden ileri gidemiyor.

Toplumun kaderini değiştirecek olan yetişmiş ve bilinçli gençlerimizdir. Kadınlar yetiştiriyor bu çocuklarımızı da. Kadınlarımız bilinçlenmezse, okuyup yazamazsa nasıl yetiştirecektir bu gençlerimizi.

Cehalet ve doğmalar ile değil mi?

Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimiz böyle mi yetişecek?

Çağdaşlık yoluna doğmalarla yetişen gençler mi taşıyacak bizi. Her çocuk okumak için şanslı ortamlar bulamıyor. Ne ayrı oda ne de bilgisayar dertleri oluyor. Yüzlerce çocuğumuzun için öncelik bir defter, bir kitap, bir de önlük. Ayağında bir ayakkabı bulabilmişse en şanslıları arasına giriyorlar. Onlar istemedi böyle bir ortamda doğmayı. 8-9 kardeşin bir ferdi olmak için dilekçe vermediler. Annelerin babaların cahilliğini bu çocuklarımız çekmemeli diyoruz. Çünkü gelecek bu çocuklarımızın ellerinde şekillenecek.

Elimizde olan imkânların farkında olamıyoruz çoğu zaman. Ancak kaybettiğimizde ahlayıp vahlıyoruz. Her bireyin topluma karşı bir borcu vardır. Bu insan olmanın bir gereğidir. Bizlerden burs isteyen o kadar çok öğrencimiz var ki düşünemezsiniz. Biz bunların çok azına ulaşabiliyoruz. Ama biz araştırmaktan vazgeçmiyoruz onları okutmak için. Gönül dostları ile buluşmak ve onların da bu çorbada tuzu olsun diye bu etkinlik çerçevesinde bölgemizde bir kahvaltı düzenliyoruz. Geliri burs bekleyen öğrencilerimizi okutmaya harcanacak.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ 20. YILINDA “OKUMAK İSTİYORUM” DİYEN KIZLARIN SESİNİ DUYURUYOR

Bu yıl 20. çalışma yılını tamamlayan ÇYDD, fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü projelerinden “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” ile “OKUMAK İSTİYORUM” diyen kızlara ulaşmak için yeni bir çalışmaya başladı. Bu çalışma, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vasiyetiyle, 100 bin kız çocuğuna burs imkânı sağlayana kadar devam edecek.

Bu sese kulak verir misiniz?

Sevgili Dostlar, 20 Aralık 2009 Pazar günü Saat: 10.30-13.00 arasında düzenleyeceğimiz 'KAHVALTI'ya dostlarımızı bekliyoruz. Siz gelmezseniz bir eksik kalacağımızı biliyoruz. Kahvaltımıza katılarak okumak isteyen kızlarımıza ışık olmanızı diliyoruz. Biletlerinizi ayırtabilirsiniz aşağıdaki telefonlarımızdan.

Yer: DALYAN CAFE/ Kültür park, Anfi tiyatro arkası Büyükçekmece/İst.

Dernek telefonları :(0212) 881 4545 / 0 505 266 39 19

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..