Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Olay budur!

Olay budur!
 

AMACIMIZ BİRLİK BERABERLİKSE EĞER...


Bu sabah kalktığımda dışarı baktım. Hava karanlık ve kasvetli görünüyordu. Yağan yağmurun hırçınlığıyla karabulutlar sarmıştı her yeri. Bilirsiniz bu tür kapalı havaları… İçinize bir sıkıntı girer ve sanki boğazınızdan biri sizi sıkıyormuş gibi boğulursunuz. İşte Ülkemin siyasi ve toplumsal içeriğine uyum sağlayan bir hava diye düşündüm.

Bir yandan adını bile telaffuz etmekte artık korktuğumuz Ergenekon davası… Bir yandan ekonomide ki kriz... Bir yandan PKK belası… Bir yandan sürekli “tarihinizle yüzleşin” diyen ama kendi tarihlerini görmeyen dış siyaset baskıları!

Biz Türk toplumunun nedir bu çektikleri?

Yani Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Rum’u, Ermeni’si varsa bu ülkede kardeşçe yaşamak bize haram mı?

Müslüman’ı Yahudi’si Hıristiyan’ı hepimiz aynı mahallede oturmadık mı? Ama tabii ki biz halkı, kendi halimize bıraksalar gül gibi geçinip gideceğiz ama nerdee…

Dış ve İç güçlerin çeşitli konularda, çeşitli çıkarları varken, biz ne zaman huzuru bulduk ki şimdi bulacağız. Bulduğumuz anda hemen tepemize binmeye başlıyorlar zaten.

Bu günlerde dalga üstüne dalgaların daha da büyüyerek geldiği Ergenekon davasında olaylar öyle bir görünüş aldı ki gazeteler artık “ne şeriat ne darbe” sözleriyle gündemi ifade etmeye başladı. Derin devlet olarak adlandırılan bu davada gözaltına alınan isimler ya TSK görevlileri ya da medya mensupları ve genelde cumhuriyete sahip çıkan isimler! İlgimizi çeken konuda hiç hükümet yanlısı bir ismin olmayışı!

NEDEN diye soruyoruz!

Acaba Osmanlı döneminden sonra, hala cumhuriyetimize kavuşmayı hazmedemeyenler mi var? Ya da “biz padişahlıkla iyiydik, neden bu cumhuriyet kuruldu” diyenler çoğunlukta mı?

Ya da gerçekten bu bir demokratikleşme sürecinin doğrultusu mu? Öyle ise artık terör örgütlerinin sonunun gelmesi isteniyorsa tabiî ki her şey hak-hukuk doğrultusunda yapılsın. Bunu halk her zaman destekler. Ama “vay sen cumhuriyeti korumak adı altında konuşma yaptın hadi bakalım Ergenekoncusun” deniyorsa bu nereye kadar gider? Bu “artık biz cumhuriyeti istemiyoruz” anlamına gelmez mi? Elmalarla Armutlar karışmamalıdır!

Yıllardır PKK bu ülkede sorun!

Ve şimdiye kadar bu sorun çözülemedi… NEDEN?

Şimdilerde PKK ya yardım eden hiçbir kişi ve kuruluşlar gözaltına alınmıyor NEDEN?

PKK’ ı savunanları meclise aldık ödediğimiz vergilerle onları besliyoruz. Onlarda kürsüye çıkıp bizleri bölmeye çalışıyor ama kimsenin de sesi çıkmıyor NEDEN?

Ama şimdi Ergenekon adı altında bakıyoruz birçok kişi anında tutuklanıyor gözaltına alınıyor. Demek ki bu kişiler PKK’dan daha çok tehlikelilermiş!

Türkiye’nin fethedilmeyen ve edilmesi de zor olan tek kalesi TSK olduğunu tüm dünya bilir! İşte şimdi de Ülkemizde bunu içten yıkmak için var güçleriyle uğraşıyorlar. Nasıl mı?

Halkın gözünde küçük düşürülerek ve “acaba” kuşkusunu dedirterek!

Mezheplerle bizleri karşı karşıya getirdiler olmadı…

Irkçılıkla bölmeye çalıştılar olmadı…

Şimdi sıra TSK ‘da…

Ama bunu da başaramayacaklar… Türk toplumu olarak, damarlarımızda öylesine asil bir kan var ki, zor zamanlarımızda hep omuz omuzaydık yine öyle olacağız! Bu kasvetli kapalı boğucu günleri de atlatacağız kimsenin şüphesi olmasın!

Bizler “ATATÜRK CUMHURİYETİNİN” çocuklarıyız!

Bölünmeyeceğiz!

Böldürmeyeceğiz!

Bölmeyeceğiz!

Saygılar.

Aysen Aydın.

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..