Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Olimpiyat stadında çileli bir futbol akşamı ve zorla gelen galibiyet

Olimpiyat stadında çileli bir futbol akşamı ve zorla gelen galibiyet
 

Olimpiyat stadında çileli bir futbol akşamı, Muhteşem Beşiktaş taraftarı ve zorla gelen galibiyet...

Öncelikle taraftarlardan bahsetmek istiyorum. Sıcaklardan ötürü Federasyonun aldığı kararla maçlarımız 21:00 ve 21:45 saatlerinde başlıyor. Gayet doğru ve bilinçlice alınmış bir karar. Fakat bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Sen maçı pazar günü 21:45te Olimpiyat stadına koyarsan işler değişir. Bunca insan, bunca taraftar dün Olimpiyat Stadı'na geldi, fakat nasıl döndüler o muallakta kaldı. Sen federasyon olarak hiç mi düşünmezsin bu maçın bitiş saati 23.45; koymuşsun maçı zaten Olimpiyat Stadı'na. Oradaki taraftarların çoğunluğunun ertesi gün işi gücü var. Ayıptır. Bu taraftara eziyettir. Evlerine geceyarısı saat 2 de 3 te ancak dönebilen taraftarlarımız var.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İETT otobüs seferleri koyarak bi nebze taraftara yardımcı olmaya çalıştı fakat tabii ki yetersizdi. Federasyonu bu konuda duyarlılığa çağırıyorum. Bunca sıkıntılara rağmen Beşiktaş taraftarı İnönü'deki ambiansı aratmadı ve takımlarını 90 dakika hiç durmadan desteklediler. Galibiyetteki payları büyük. Tebrikler.

Gelelim Beşiktaş'a. Alışkın olduğumuz kadro iskeletiyle oyuna başlayan Beşiktaş, tıpkı Sheerif deplasmanında olduğu gibi kapalı savunma yapan ve 3 oyuncuyla kontra atağa çıkan bir kasımpaşa ile karşılaştı. Sağ kanattan Serdar Kurtuluş ve Serdar Özkan geliştirdiği akınlarla gol yollarını açmaya çalıştı. Bu ikiliyi kutlamak lazım. İki Serdar 5 maçta geçen sezon boyunca beşiktaşın yaptığı toplam ortadan fazla orta yaptılar. Bu ikili varken Nobre gol kralı olur.

Sol kanatta ise İbrahim'in cezasından dolayı genç Aydın vardı. Aydın henüz çok tecribesiz. Sol tarafta çok yetersiz kaldı. Yenen golde Rüştü'nün imzası vardı. Yine bir yan top, yine gol. Rüştü'nün amatörce yediği gollerden biriydi. Golü atan oyuncu kafayı vurduğu anda Rüştü zaten kale çizgisinin gerisindeydi. Zaten golden önce Rüştü gol oldu.

Hakan Arıkan'da ısrarlı olunmalı. Cisse gerçekten isabetli bir transfer olduğunu tekrar gösterdi. Topa bastı, aldı, verdi, mücadele etti. Maç boyunca orta sahada temizlik yaptı. Ertuğrul Sağlam ligde Ricardinho da kararlı. fakat Ricardinho henüz hazır değil. Topu yönlerdirmede oyunu kurmada çok eksik kaldı. Eksiklerini hep Cisse kapattı. Burak Yılmaz ise bu senenin fiyaskosu. Ne bir top tutabildi ne de şut çekebildi. Beşiktaş yönetiminin buradaki yanlışı Gökhan Güleç'i göndermek oldu.

Bobo'nun sakatlığında gözler Gökhan'ı aradı. Derhal bir forvet alınmalı. Yoksa bu sene Burak Yılmaz çok saç baş yoldurur. İbrahim Akın'ın girmesiyle hareketlenen oyun Koray'ın da girmesiyle Beşiktaş lehine döndü.

Futbol adına hiçbirşey yaşanmayan maç 2-1 beşiktaş lehine sonuçlandı. Henüz sezonun 2. haftası olması nedeniyle kötü oyun doğal. Futbolcular hazır değil, performanslarını tam olarak sergileyemiyorlar. Fakat mentalite önemli. Beşiktaş çok doğru yolda. Ertuğrul Sağlam kanat futbolunu seneler sonra beşiktaş'a uygulattı. Fakat kasımpaşanın oyun anlayışı için aynı şey söylenemez. Kontratak futboluyla galibiyet olmaz. Bu anlayışla devam ederlerse geldikleri gibi giderler.

 
Toplam blog
: 2
: 267
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Koyu Beşiktaşlıyım. İstanbul'da..