Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Olimpiyatlarda birinci olan Kürt vatandaşımız Kürt asıllı Türkiye vatandaşı olarak anons edilsin

Olimpiyatlarda birinci olan Kürt vatandaşımız Kürt asıllı Türkiye vatandaşı olarak anons edilsin
 

Bu tür yazılarımda şahsım yanlış anlaşılmakta, “PKK destekçisi” “Hain” gibi tanımlamalar içine sokulmakta. Ben Kürt değilim, Kürtler de PKK da beni ilgilendirmiyor, yani onları özel bir savunma gerekçem yok. Artı PKK katil bir örgüt ve ben şiddetle karşıyım. Benim derdim demokrasi. Elbette Kürt olsun Türk olsun ülkemin insanlarını seviyorum. Özgür bir düşünce adamı olarak haksızlığa uğradığını düşündüğüm kimseleri savunuyorum. Bu nedenle herkes için(yani sadece Kürtlerle ilgili değil) bu tür yazılarımı korkusuzca yazmaya devam edeceğim.

Bu ülkede yapılan/başarılan her şey dünyaya Türkiye/dolaysıyla Türkler yaptı şeklinde yansıyor. Kendi ülkem olması hiçbir şey ifade etmez, ben sadece haklı olduğu zaman ülkemin yanındaydım, değilse karşısında. Şimdi samimi olalım, Kürt halkı bu ülkede yaşamıyor gibi. Kurtuluş savaşında Türklerin hiç adı geçmiyor. Futbolda dünya üçüncüsü olduk yine öyle. Türkiye deyince Türkler anlaşılıyor;  Kürtler (veya diğer halklar) anlaşılmıyor ki. Bu durumda da yapılan her şey Türklere mal ediliyor.

Yani yüz yıldır bu ülkede Kürt kökenli insanların hiç mi başarısı yok. Görünüşe göre yok. Tembel beceriksiz herifler sizi! Hiçbir şey yapmamışlar ya! Yılmaz Güney’i, Ahmet Kaya’yı bizler Kürt olarak bilsek nolur ki dünya Türk biliyor. Keza bir bilim adamı. Hiç mi yok. Hiç yok. Kürtlerden ne bilim adamı ne de sanat adamı çıkmış. İnönü’nün bile Kürt olduğunu sadece biz biliyoruz.

Şimdi samimi olalım, Türkiye Kürtlerin devleti değil; bu ülkede Kürt yaşadığını bile anlamak zor. Oysa 15 milyon Kürt nüfusun beşte biri. Yani onların da adları, kültürleri, renkleri olmak zorunda. “Doğulu vatandaşlarımız” sözde Kürtleri anlatıyor, o da aşağılayıcı bir anlam yüklü. Cumhuriyet bu konuda nasıl bir aydınlanma yarattı? Sözde modern bir rejim. Pekâlâ demokrasi ve özgürlük adına bu konuda açılımlar yapılabilinirdi. Açıkça Kürt de ya, ne korkuyorsun. Amerika’da Zencinin adı Zenci. Amerikalı Zenci şarkıcı diyorlar. Noluyor, Amerika bölünüyor mu? 40 milyon zenci Amerikan sistemine entegre olmuş.

Türkiye ülke olarak(toprak olarak) olur ama örneğin devletin adının Türkiye olması belki sorundur. Hiçbir tarafa çekilmeyecek, herkes tarafından sahiplenecek bir devlet ismi olabilir. Irkım kaybolur diye korkmayın, bu topraklarda yaşayan halkların adları başka şekillerde ön plana çıkarılır. Aslolan Türklüğü yaşamak değil mi devletin adı ne olursa olsun ben bunu yaparım. Türkiye cumhuriyeti deniliyor da noluyor, Türklüğün itibarı mı var. %75 Türk asıllıdan %44’ü ben Türk’üm diyor. Ülkenin adının değişmesi mümkün değil; çünkü bin yıldır bu topraklarda Türkler yaşıyor. Ancak işte diğer halklarla ilgili Karadeniz (Laz, Hemşin),güneydoğu Kürdistan, Dersim şeklinde bölgeyi anlatan doğal isimlendirmeler resmi ideolojide yer alır.

Olimpiyatlarda veya diğer platformlarda başarılı olmuş Kürtler Türkiye adına yarıştırılıyor güzel ama kendi soyu ile ilgili bir onurlandırma yok.  Yani bir Kürt haklı olarak başarısında kendi halkının adının geçmesini ister, Kürt olarak dünyada başarısının anılmasını ister. Kendisi gibi halkı da yükselsin ister. Nobel Kimya ödüllü alan Aziz Sancar belki de Kürt ya da Arap’tı, kendini Türk olarak ifade etmeyi tercih etti. Kürt ya da Arap ise yaptığı yanlış. Kürtler ya da Araplar bu başarının onurunu hak etmiyorlar mı?  Türkiyeliyim de, Kürt isen Kürdüm de. Hem biz hem de halkın gurur duysun.

Böyle bir açılımda ne Türkiye ne de Türk halkı kaybolur. Türklüğünü yaşamak isteyene alabildiğine özgürlük verir, desteklerim. Bozkurt simgesi her yerde. Keza Kürtler ve diğer halklar da aynı.  İnançlara dayalı kültürlerde de bilinen adlarıyla (mesela Alevilik) alabildiğine serbestlik veririm. Cemaatmış, tarikatmış, yolmuş güvenlik boyutunda kontrol eder serbest bırakırım. Sorun devletin adı bir ırkı anlatmasın. Türkiye Türklerindir dediğin zaman bu faşizmdir. Eğer bütün bu demokrasi açılımları bugüne kadar yapılabilseydi PKK diye bir örgüt yoktu. PKK’yı Türk faşizmi yarattı. TC’yi sevmeyen Kürtler Türkleri severdi. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..