Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Ölüdeniz Ovacık: hem ucuz hem serin

Ölüdeniz Ovacık: hem ucuz hem serin
 

Sıcaktan kavrulduğumuz şu günlerde tatil yapmak isteyenlere mükemmel bir tatil yöresi önereceğim.

Dünyanın gözbebeği Ölüdeniz'deki OVACIK denizden 500-600 m yüksekte Babadağ'ın eteğinde püfür püfür esen bir tatil yöresi. Ölüdeniz Beldesine bağlı bir mahalle. Fethiye'den Ölüdeniz'e giderken uğradığımız ilk mahalle burası. Ölüdeniz'e 3 km.

Nedense Türkiye'den gelenler hep deniz kenarı sorarlar. Denize sıfır değilse es geçerler. Bu nedenle OVACIK biraz şanssız . Ancak yüksek rakımı nedeniyle gündüz sıcağında havuza girenler geceleyin serin serin eğlenip tatilin keyfini çıkarıyorlar.Ovacık'a gelenler sonraki yıllar bir daha geliyor.

Her otelin pansiyonun havuzu var zaten. isteyen akşama kadar havuza girer isteyen hemen 3 km ötedeki Ölüdeniz'e gider. 5 dakikada bir dolmuş var zaten. Ve Bu yerin keyfini çıkaran da en çok İngilizler. Buranın serinliğini bilen İngilizler hem villaları bu yöreden alıyorlar hem de buranın otellerini tercih ediyorlar.

Bu cehennem sıcağı yaşadığımız günlerde ucuz tatil yapmak isteyenleri Ovacık'a davet ediyorum. Hem ucuz, hem serin hem de ünlü yamaç paraşütlerinin yapıldığı Babadağ'ın etekleinde muhteşem güzellikte bir yer.

Birbirinden güzel otel, motel , pansiyonlerı ile konuklarını bekleyen Ovacık her keseye uygun saçenekler sunuyor.

Yörede jeep safari, at safari, günübirlik 12 adalar turu, kelebekler vadisi turu, Saklıkent turu, yamaç paraşütü gibi çeşitli aktiviteler de keyifli bir tatil için sizleri bekliyor.

Bir de Ovacıkta yer alan Ölüdeniz Sanatevinde açılan bir ETNOGRAFYA MÜZESİ var. Yeni açılan bu müzede Anadolu'dan esintiler çok güzel motiflerle sunulmuş. Bu müzeyi de mutlaka gezmesini öneriyorum tatilcilerin. Tabi Kayaköy'e gitmeyi de unutmayın.

Ölüdeniz Sanatevi'nin yöneticisi olarak güzel ve ucuz bir tatilin garantisini veriyorum. İsteyen beni bulabilir Sanatevinden.nSanatevimizi de ziyaret etmenizi bekliyoruz. İngilizlerden oluşan bir halk oyunu ekibimiz de var. Erzurum, Artvin ve Elazığ yöresinden oyunlar oynuyorlar. Yakında bütün TV kanallarında göreceksiniz onları.

Serin, ucuz ve kültürel bir tatil için OVACIK sizleri bekliyor...

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..