- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Ömrü uzatan besinler...

İşte yeni, yeni sağlık konusunda bilgiler.
Bu bilgiler hep insanoğlunun sağlıklı yaşamasına yönelik, bilim adamlarının araştırıp geliştirdikleri bilgiler.
Gelin bu bilgileri birlikte inceleyelim;
Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı.
Badem
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmezseniz. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyormuş. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyormuş.
Kahve
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyormuş. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyormuş. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle içmek gerekiyormuş. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olurmuşuz.
Tarçın
Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmamalıymışız. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirmişiz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyormuş. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini de unutmamalıymışız.
Patates
Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyormuş. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyormuş. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten sonra yemeyi tercih etmeliymişiz.
Sebze Çorbası
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihiymiş. Ayrıca, özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zenginmiş. Bir kâse sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyormuş. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyormuş. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyormuş. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyormuş.
Zeytinyağı
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyormuş. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren 8oxodG adlı maddenin seviyesinin azaldığı ortaya çıkartılmış. Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyormuş, 1 çorba kaşığı zeytinyağında 120 kalori bulunduğundan, günde 6 çorba kaşığını geçmemeliymişiz.
Çay
Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyormuş. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyormuş. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyormuş. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyormuş.
İşte faydalı bilgilerden bir demet daha.
İnsanoğlu için en öneli sorun, sağlıklı, mutlu, refah içinde mutlu bir şekilde yaşamak.
O zaman yukarıdaki besinleri yiyin ve bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçin.