Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

24 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ömrümüz bir su...

Ömrümüz bir su...
 

Hani şarkıdaki gibi.......

Takvimlerden haberin yok mu/Geçiyor yıllar/Bana küsmüş yüzüme gülmez/Zalim aynalar/Kimimiz yorgun, kimimiz vurgun/Kimi isyankar/Acı gerçek bu ömrümüz bir su/Geçiyor yillar..

Yeni bir yılın eşiğindeyiz. Yalnızca yaşlandığım için; aynalara küsmeyi düşünmesem de sonbahar ve kış daha çok insanı yoruyor sanki. Güneş yüzünü sakladıkça... halsizleşiyor ve karamsarlaşıyoruz. Anket yapılsa (belkide bir yerlerde yapılmıştır) ilkbaharda insanların daha enerjik olduğu çıkar ortaya sanırım. Zaten psikologlar, kişisel gelişimciler güneş ışınlarının insan üzerindeki olumlu etkilerini vurguluyorlar her zaman. 102 yaşında düşüp beyin kanamasından ölen dedem '' Bu hayattan bir şey anlamadım '' dermiş hep. Oysa onun hayatı da sıradan bir hayat değilmiş oldukça aktifmiş! eh ben o kadar yaşayamam kesin. Ama daha onun hayatının o/o40 lık dilimindeyim benim de bir şey anlamamam çok doğal:) Şu malum deli fıkrasını bilir misiniz?

'' Doktorlar akıl hastahanesinin bahçesindeki hastaları gözlemliyorlarmış. Hastalar tek sıra halinde bir deliğe bakıp tekrar sıraya giriyorlarmış. Doktorlardan biri dayanamamış neler olduğunu anlamak için sıraya girmiş. Sıra kendisine gelince o da bakmış deliğe ama bir şey görememiş. Yanındaki hastaya

- ' Ben bir şey göremedim sen gördün mü? ' demiş.

O da

- ' Arkadaş biz kaç saattir bakıyoruz göremedik, sen bir seferde mi göreceksin ' demiş. ''

(Hiç yeteneğimin olmadığı bir alan da fıkra anlatmak; en komik fıkrayı bile anlattığında hiç kimseyi güldüremeyen biri olarak rekorlar kitabında yer alacağım)

 
Toplam blog
: 24
: 763
Kayıt tarihi
: 18.12.06
 
 

1966 yılında doğdum.  ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara