Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Ömrümüzü yedi

Ömrümüzü yedi
 

Yedi yılda AKP iktidarı Türkiye de hangi başarılara imza attı? Şöyle bir çırpıda sayabileceğiniz ne var? Hayatımızda ne değişti? Sosyal güvenceye mi kavuştuk? Gelirimizde artış mı oldu. Eğitim düzeyimiz mi arttı. Avrupa Birliğinin kapısını aralayabildik mi? Terör belasından kurtulduk mu. İşsizlerimizin sayısında azalma oldu mu? Daha demokratik bir ülke mi olduk? Adalet, herkes için işliyor mu? Ülke kalkınabildi mi. Sanayimiz ne durumda? Tarım sektörümüz üretebiliyor mu? Mazot, gübre ucuzladı mı? Ne oldu?

Ne oldu da Başbakan %52 oy bekliyor? Başbakan, yakın çevresi kalkınınca, hepimiz kalkındık mı sanıyor? Beyaz eşya, kömür vs. alanlar yoksulluktan kurtuldular mı? Sizden olanların, Başkan seçileceği İller, kasabalar, beldeler refaha mı kavuşacaklar?. Sizden olmayanların başkan seçildikleri İllerde, kasabalarda, beldelerde yaşayanların, ümüğünü mü sıkacaksınız? Ne yaptınız da, %52 oy bekliyorsunuz?

Medeniyetin tepesine mi oturduk? Davos ta esip gürleyince, dünyanın efendisi mi olduk? IMF' e muhtaç değilmiyiz? Dış borçlarımızda azalma mı oldu. Doğacak çocuklarımızın artık ele, güne borcu yok mu? Gençlerimiz diledikleri Üniversiteye rahatça girebiliyorlar mı? Aileleri, eğitim giderlerini rahatlıkla karşılayabilecek güce kavuştular mı? Ekonomik gücü olmayanlara yeterli desteği sağlıyor musunuz? Zorunlu askerlik kaldırıldı mı ? Ne yaptınız da %52 oy bekliyorsunuz?
Kürtçe TV, Güneydoğuda sorunları çözdü mü? İnsanlar Kürtçe TV izleyip, artık dağa çıkmıyorlar mı? Gap projesi bitti mi? Satacak bir şeyler kaldı mı? Bor madenlerini ne zaman satıp kurtulacaksınız? Yedi yılda Uluslararası hangi başarıya imza attık? Yedi yılda bir yere gelemedik, kafalarını kumdan çıkaranlar, nereye gidiyoruz, sorusunu soruyorlar. Nereye gidiyoruz? %52 oy'u neye dayanarak istiyorsunuz? Anamızı da alıp gitsek, bizi kabul edecek bir adres gösterebilir misiniz?
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..