Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

On kişiden dokuzunun doğru dediği doğru diyenler için doğrudur

On kişiden dokuzunun doğru dediği doğru diyenler için doğrudur
 

Gün gelecek yeryüzünden kanunlar kalkacak, genel kurallar özel olacak. Bir kanun sadece bir kişi ya da belli bir gurup ya da zümre için düzenlenecek/geçerli olacak.

Niye şaşırdınız ki, zaten olması gereken bu değil mi. Size göre 6’sı doğru dese kalan 4’ü bunlara uymak zorunda, değil mi? Adama anan güzel mi derler. Genel kanunlar zaruretten uygulanıyor ama hiç doğru değil. Çok mağduriyetler yaşanır ki yaşanıyor zaten.

Kanun “Erkekler 65 yaşında emekli olacak” Bu şimdi herkese uyar mı? Uymaz. E neye yaradı! Bazıları mağdur oldu, bazılarının işine geldi.

Küçük talep guruplarında oylama sadece o gurubun mensupları arasında yapılacak. İlgili benim adıma ilgisiz sen karar veremezsin. 100 bin travesti. Travestilikle ilgili bir hüküm. Mensuplar karar verecek. Dereköy’ün imamına sorar mıyım, salak mıyım ben “ Olmaaaazzz, zinhar kelleleri vurula!”

Genel dediğimiz herkesi ilgilendiren konularda (mesela herkes elektrik kullanır) yani  “hayır”ı ya da “evet”i Kerim Korkut’un %76 demokrasi eşiğini aşabilecek mevzularda yöntem herkesi kapsar ve herkese uygulanır. İstisna varsa yine de yönteme uyar ( %100-%76=%24 istisna payı var)

Bir konuya mevcut(hazır) çoğunluk evet dediyse bu sonuç sadece evet diyenler için geçerli olmalıdır. 10 kişiden 6’sının evet dediği yerde bu, hayır diyen 4 kişiye de geçerli olursa haksızlık olur.

Benim kabul etmediğim bir hükmü bana uygulayamazsın. Ancak ne var, vatandaşı olduğum ülkenin halkının tamamını ilgilendiren bir konuda insanların %76’sının evet demesi halinde hayır diyen %24’ün içine girip hakkımdan feragat eder sonuca razı olurum. Aslında yapılabilirse o kanun hayır diyenlere uygulanmasın. Ama diyelim ki konu vergi, evet diyenlerden alacak hayır diyenlerden almayacak mıyız?

Her ne kadar zor bir durumsa da bağımsız birey hakkından taviz yok; benim istemediğim bir kanunu bana uygulayamazsın arkadaş. Atıyorum Türk değilim bana Türkçeyi zorunlu edemezsin. Askere gitmek istemiyorsam götüremezsin. Vergiyi de ancak karşılıklı anlaşarak sözleşme ile alırsın. “Bana vergi vereceksin yoksa…” diyemezsin.

Bizler başkalarının kararlarıyla yaşıyoruz. Bize uygulanan kanunların bazılarını aslında kabul etmiyoruz. Örneğin katili 20 yılda dışarı çıkaran kanunu referanduma götürün, halktan %30’un üzerinde kabul oyu alamaz. Halkın %70’inin karşı olduğu bir kanunu niye uyguluyorsunuz?

Bu ülkede herkesin ayrı ayrı hayatı, düşüncesi, inancı var. Herkes kendi düşüncesi doğrultusunda uygulama istiyor. Egemen güçler kendi inanç düşünce ve anlayışlarını hâkim kılıyorlar. Sayıca ve başka şekillerde gücü olmayanlar da kendilerine uymayan bu uygulamalara uymak zorunda bırakılıyorlar. Ve bunun adı ileri demokrasi oluyor. Şimdi bir şey diyecektim de içimde kalsın…  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..