Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Önce Seçim, Şimdi Geçim

Heyecan dolu bir seçim geride kaldı. Aylardır her şeyi bir kenara bıraktık seçime odaklandık. Yok kime oy vereyim, hangi aday daha iyi hizmet eder vs.vs. Bu durum kısa bir süre de olsa hayatımızın merkezine oturdu ve ona yön verdi. Siyasiler türlü vaatlerle vatandaşın oyunu alıp koltuklarına yerleştiler. Geriye kafaları şişiren bangır bangır müzikler ve renkli parti bayrakları kaldı. Peki ya sonuç? Şimdi ne olacak?

Atı alan Üsküdar'ı geçti. Artısıyla eksisiyle demokrasinin yegane temeli seçimler yerine getirildi. Hak eden, iyi olan sandığa göre başkanlık koltuğuna oturdu. Bunu abartıp kavga, dövüş ve hatta ölümle sonuçlandıranlar olduk ne yazık ki. Bunlar demokrasi bilincinin eksikliğinden olsa gerek. Değdi mi bir oy için ölmeye? Yazık ki ne yazık. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı diyoruz ama iş işten geçti. Giden canlar geri gelmeyecek.Ölen öldüğüyle, öldüren öldürdüğüyle kaldık ne yazık ki. Ne diyelim Allah affetsin.

E her şey bitti işte. Seçim seçim dedik, o da bitti. Kaldı mı şimdi geriye geçim? Elektrik, su, doğalgaz, yeme içme vs. Uğraşın şimdi bunlarla. Çarşı pazar cep yakıyor hala, vatandaş ucuz bir şeyler arıyor, yok. Benzine, motorine zam üstüne zam geliyor. Ekonomi sallantıda, vatandaş endişeli. Ne olacak bu yolun sonu demekten alamıyor kendini. Sahi ne olacak bizim bu halimiz?

Ne mi olacak? Üreteceğiz. Üretmeden tüketmeye alışmayacağız. Elin yaptıklarına, ürettiklerine, hazıra konmadan üreteceğiz. Ter akıtacağız. Millet olarak bunu yaparsak başarırız. Yoksa iki yakamız bir araya gelmez, endişe ve korku içinde yaşayıp gideriz birilerine bağımlı olarak. Tabi buna da yaşamak denirse.

3.04.2019/ Necati Dilek

 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..