Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '19

 
Kategori
Deneme
 

Gönül Kırgınlıkları ve Biz

İnsan, hayat mücadelesinde her zaman haklı çıkmaz, çıkamaz. Bazı şeyleri sineye çekmek gerekir çoğu zaman. Her ne kadar haklı olsan da senin doğruların olsa da karşında söz geçiremeyeceğin sert kayalar vardır. İşte onlar karşısında suspus kalırsın. İçin içini yese de çaresiz kalırsın. Çünkü onlar en sevdiklerindir. En yakınlarındır.
                
Başkalarına esip gürleyen sen, en yakınlarına sesini çıkaramazsın ya da öyle gözükürsün. Çünkü konuşsan ortam daha da gerilecek, sevdiklerin ve sen incineceksiniz. İşte bu yüzden susmak en iyi şey olur bazen. Bu durum Fuzuli'nin meşhur sözünü getirdi aklıma ''Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.''Ama işte gönül razı olmak zorunda kalıyor burda. Gönül kırgınlıkları paramparça etse de dört bir yanımızı en doğru yol bu. Peki sen paramparça olurken susmak neden sana düşsün? Sen niye feda ediyorsun kendini?
 
Aslında feda etme gibi durum yok ortada. Sadece naif bir yüreğin yapması gerekeni yapıyoruz. Belki biz kırılıyoruz, üzülüyoruz hatta içimiz kan ağlıyor bile olabilir. Ama ya sevdiklerimiz? Bu ince yüreğimiz dayanır mı onların üzülmesine,onların kırılmasına. İşte bu yüzden çoğu zaman sineye çekiyoruz yaşanmışlıkları, tatsız olayları. Kabulleniyoruz haklıyken haksızmış gibi görünmeyi. Bu bizim saflığımızdan değil,yüreğimizin kocaman oluşundan ileri gelmektedir. Hem affetmek ve unutmak iyi insanların intikamı değil midir? Belki içten içe haklı oluşumuzun kazandığı zaferi kutluyoruzdur kendimizce kim bilir?
 
Necati DİLEK /08.04.2019
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..