Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '19

 
Kategori
Deneme
 

Hayat Paylaşmaktır

Hayat paylaşınca güzel derler ya aynen öyledir. Bir acıyı, sevinci paylaşmak....

Bir ekmeği paylaşmak, bir anıyı paylaşmak, ona ortak olmak ne güzeldir.....

Paylaşmayınca insan onun adı " teklik" olur, o anı ya da duygu tekilde kalır, çoğulcu olmaz. Hayat paylaşınca çoğalır, diğer türlü hayat tekil kalır. Paylaşım olursa çoğalım olur, yoksa tek başınıza sevinir tek başınıza üzülürsünüz, hayat monoton olur. Hani diyor ya şarkıda "açız biz dostluğa, kardeşliğe".

Bu söylediklerime çok uzak değilsiniz. Unutmayın ki imkansız sadece zamandır. Sadece zamanı geri getiremezsiniz. Giden zamanı yakalamak elinizdedir. Yakalamak ta paylaşmakla olacaktır, çevrenizle her türlü fikir alışverişinizi, eser paylaşımlarınızı yapmanızla olacaktır. Ama şunu da demek istemiyorum: Her şeyi herkesle paylaşmayın; ya da şöyle yapalım:  herşeyi herkesle paylaşın ama baktınız olmuyor, paylaşımınızın değerini bilmiyorlar o zaman paylaşmayı kesin. Taş yerinde ağırdır misali herkese anladığı dilden konuşmak yeğdir. Çünkü boşa koysan dolmaz doluya koysan almaz gibi bir durum hakimdir insan hayatında.

Herkes hayatta birşeyler yapmak ister ya da yapar. Ama şu vardır ki birlikte birşeyler yapmanın yeri başkadır. Ortak bir paydada buluşmak, bir araya gelmek, imece usulü çalışmanın yeri ve tadı ayrıdır. Bu aynı bir çocuk dünyaya getirmek gibidir. Çocuk, anne ve babadan ibaret dünyaya gelir, bir eksik oldu mu onun adı çocuk olmaz...

Sanatta da paylaşmak esastır. Bir müzisyenin, heykeltraşın, ressamın fotoğraf sanatçısına ihtiyacı olabileceği gibi fotoğraf sanatçısının da fotoğrafları gösteri haline getirirken müzisyene ihtiyacı olması muhtemeldir.

Sanat günümüzde kolay icra edilmiyor maalesef. Sanatlar birbirine destek olacak ki, ya da şöyle söyleyim ; aynı sanatlar birbiri içinde de birbirine destek olacaklar ki ortaya gerçek manada sanat çıksın. Ortaya gerçek sanat çıkınca onun ekmeğini yemesi başka bir tat olur, tadından yenmez olur.

İyi günler.

 

 
Toplam blog
: 15
: 81
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

Niğde Üniversitesi Radyo-Televizyon bölümü mezunuyum.Fotoğraf çekmeyi ve kitap okumayı severim.Bi..