Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Önemli olan ne kadar meşgul olduğunuz değil, neyle meşgul olduğunuzdur.

Önemli olan ne kadar meşgul olduğunuz değil, neyle meşgul olduğunuzdur.
 

Meşguliyet bir alışkanlık ve hayat tarzı haline geldikten sonra bu alışkanlığı değiştirmek çok zordur. Önemli olan sadece insanin ne kadar meşgul olduğu değil neyle meşgul olduğudur. Meşgul olduğunuz işler sizin için hayatta önemli olan amaçlarınıza ne kadar katkıda bulunuyor ? Hiç veya çok az katkıda bulunuyorsa neden o faydasız işlerle meşgulsünüz ? Geçici olarak insan iş veya başka birşeyle çok meşgul olabilir ama bunu yıllarca sürdüren insanlar hayatta önceliklerini ciddi bir biçimde yanlış saptamışlardır.

Hep vaktinin yüzde 70 veya daha fazlasını işine ayıran, sağlık, dostluk, aile ve özel meraklara çok az ya da hiç vakit ayırmayan insan hayattaki önceliklerini ciddi şekilde yanlış belirlemiştir. Kolay değil ama bu bir alışkanlık değişikliği gerektirir. İş hayatım boyunca yıllarca çok yoğun çalışmak zorunda bırakıldım. İşkolik insanlar tanıdım, işkolikler genelde unutmak istedikleri bir sıkıntıdan kaçış olarak işte aşırı vakit geçirirler ama kendilerini tüketir ve verimli bir iş çıkaramazlar. Bazı insanlar görüşmek istemedikleri insanlara sürekli meşgul olduklarını söylerler. Bazı arkadaşlarına ayıracak vakti olmadığını söyleyen insanların bazıları TV karşısında ya da internette hergün saatlerce vakit israf ederler.

Bu konuda çok faydalı bulduğum yazarı Stephen Covey olan “First Things First” Türkçesi :”önemli işlere öncelik” kitabını öneririm. İngilizceniz yeterliyse orijinalini okumanızı tavsiye ederim,

Rasih Bensan 6 Kasım 2012

   

 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..