- Kategori
- İftar Sofraları
Örgülü tatlı

Malzemeler
1 paket eritilmiş ve çok ılık margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal veya mandelina suyu(ılık suda tercih edilebilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şerbet ılıkken dökülür
Yapılışı
Erimiş margarin, sıvıyağ, portakal suyu, kabartma tozu ve undan yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan bezeler alınarak düz zeminde yassıltılır. Arasına ceviz konulurak kenarlarından sağlı sollu kesikler atılır.
Bu kesikler bir birinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Tepsiye dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkınca örgülü tatlıların soğuması beklenir. Şerbet ılık örgülü tatlıların soğuk olması dikkate alınarak üzerine şerbet gezdirilerek dökülür. Hindistan ceviziyle süsleyip servise hazırdır..
1 paket eritilmiş ve çok ılık margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal veya mandelina suyu(ılık suda tercih edilebilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şerbet ılıkken dökülür
Yapılışı
Erimiş margarin, sıvıyağ, portakal suyu, kabartma tozu ve undan yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan bezeler alınarak düz zeminde yassıltılır. Arasına ceviz konulurak kenarlarından sağlı sollu kesikler atılır.
Bu kesikler bir birinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Tepsiye dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkınca örgülü tatlıların soğuması beklenir. Şerbet ılık örgülü tatlıların soğuk olması dikkate alınarak üzerine şerbet gezdirilerek dökülür. Hindistan ceviziyle süsleyip servise hazırdır..