Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

18 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
 

Örgülü tatlı

Örgülü tatlı
 

Malzemeler

1 paket eritilmiş ve çok ılık margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal veya mandelina suyu(ılık suda tercih edilebilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İri çekilmiş ceviz

Şerbeti için

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu

Şerbet ılıkken dökülür

Yapılışı

Erimiş margarin, sıvıyağ, portakal suyu, kabartma tozu ve undan yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan bezeler alınarak düz zeminde yassıltılır. Arasına ceviz konulurak kenarlarından sağlı sollu kesikler atılır.
Bu kesikler bir birinin üzerine gelecek şekilde kapatılır. Tepsiye dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkınca örgülü tatlıların soğuması beklenir. Şerbet ılık örgülü tatlıların soğuk olması dikkate alınarak üzerine şerbet gezdirilerek dökülür. Hindistan ceviziyle süsleyip servise hazırdır..
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara