Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '20

 
Kategori
Mizah
 

ORUÇ NASIL BOZULUR

ORUÇ NASIL BOZULUR

Krona virüs nedeniyle evlerimize kapandık, endişeliyiz, gülmeyi unuttuk. İnşallah herkes kurallara uyarsa bu dönemi atlatacağız. İstedim ki bu fıkraları okuyarak bir an olsun stresimizi atıp gülelim. Aşağıdaki fıkraları sizlere sunuyorum. Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

ASANSÖR

Kapıcı Temel çalıştığı apartmanın asansörü bozulunca asansörün kapısına bir kağıt asar. Üstünde şunlar yazar: Asansör bozuk en yakın asansör yüz metre ileride, yandaki pinadadur.

BENNAM DAĞLARI

Coğrafya dersinde Erzurumlu öğretmen yazılı yoklama yapıyor.  Doğu Anadolu’daki en yüksek dağın ismini sorar. Ankaralı öğrenci Ali öndeki Erzurumlu arkadaşı Mehmet’e sorar: Erzurumlu Mehmet: Bennam diye cevaplar.(Bennam bilmiyorum demek. Ankaralı Ali Bennam diye cevaplar. Öğretmen: Aliye: Oğlum Bennam dağlarını nereden çıkardın deyince Ali mahcup olur ve: Hocan affedersiniz soruyu bilmeyince Mehmet’e sordum o da bana Bennam dedi der sınıfta kahkahalar atılır.

FARZETKİ

Erzurum’da arkadaşı Durmuş’a misafir giden Bekir Bey’e ev sahibi Durmuş Bey bir sürü ikramda bulunur. Yemekten sonra Durmuş Bey misafirin önüne bir kalbur yer elması getirir. Bu kadar ikramdan sonra mahcup olan Bekir Bey: “Arkadaşım zahmet ettin, bunlara ne lüzum vardı deyince: Durmuş bey: Ne zahmeti farz et ki müsürlüge töhmüşem öküzler yiyir” der.

ORUÇ NASIL BOZULUR

Bir gün Naim Hoca’ya sormuşlar: “Hoca Ramazanda denize girsek oruç bozulur mu? “ Naim hoca cevaplamış: “Ola uşahlar Ramazan’da siz denize girerseniz oruç bozulmaz, ama deniz size girerse oruç bozulur.” Demiş.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..