Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '16

 
Kategori
Sağlık
 

Oscar Ödül Törenlerinde Kadınlarda Orgazm sorunu!

Oscar Ödül Törenlerinde Kadınlarda Orgazm sorunu!
 

Orgazm Düşmanı Negatif Düşüncelere Teslim Olmayın!


2016 Oscar ödül törenlerinde dikkati çeken önemli bir adım atıldı. Ödül alan kadınlar için hazırlanan hediye paketlerine orgazma ulaşmayı kolaylaştırıcı oyuncaklar eklendi. Oscar ödül tarihinde bir ilk olarak yaşanan bu durum Kadın Cinsel Sağlığı konusunun tüm dünyada ne kadar önemle ele alınmaya başlandığının da bir göstergesi. Peki bu çok bahsedilen “orgazm” sadece filmlerde yaşanan bir duygu mu? Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak kadınlar üzerine yaptığımız araştırmalar bu düşüncenin genel olarak kabul gördüğünü gösteriyor. Yani “normal” hayatlar yaşayan kadınlar nasıl bu konıda ilerleme kaydedeceklerini bilmiyorlar .

Orgazmı cinsel uyarılma ve zevkin devam ederek bir doruğa ulaşması olarak tarif edebiliriz.  Orgazm sırasında kadın vücudunda meydana gelen değişimler, salgılanan hormonlar, psikolojik ve duygusal tatmin hissi, kadının hem cinselliğe, hem partnerine hem de ilişkisine dair duygu ve düşüncelerini olumlu etkiliyor. Mutlu ve tatminkar bir şekilde cinselliği tamamlayan kadınlarda cinselliğe karşı olumlu hisler gelişiyor. Daha sonraki cinsel ilişkiler için önemli bir motivasyon oluşuyor. Kısaca orgazm kadınlara fizyolojik ve psikolojik yönden sayısız fayda sağlıyor. Üstelik libidoyu da arttırıyor.

BUNLARI YAPIN

1. Spor yapın:  Düzenli olarak aerobik (tempolu yürüyüş gibi) egzersiz yapmak cinsel bölgeye giden kan akışını arttırıyor ve cinsel bölgedeki uyarılmayı güçlendiriyor. Böylece orgazm hissi daha kolay ve hızlı gerçekleşiyor.

2. Sigarayı bırakın: Sigaradaki nikotin ve diğer maddeler cinsel bölgedeki küçük kan damarlarını büzüştürerek, cinsel bölgeye olan kan akışını engelliyor.

3. Daha sık yapın:  Cinsel bölge ve beyin arasındaki bağlantılar cinsel ilişki sıklığı arttıkça kuvvetleniyor. Cinsel bölgeye ne kadar sık uyarı verilir ve orgazm ne kadar sık yaşanırsa, orgazm ihtimali de o kadar kuvvetleniyor. 

4. Taklit yapmayın:  Orgazm taklidi yapmanın ilişkinize olumlu bir katkı yapacağını düşünebilirsiniz. Ancak orgazm taklidi yapmak gerçek orgazmı getirecek uyarıları keşfetmenizi engelliyor. Ve sizi sürekli taklit yapmaya mahkum ediyor.

5. Kayganlık sağlayın:  Doğal kayganlığın sağlanması için ön hazırlık döneminin kaliteli ve yeterli olması gerekiyor. Kuruluk şikayetinin altında birçok neden olabiliyor. Böyle bir sorunda hem hangi tip kayganlaştırıcıların size uygun olduğunu öğrenmek hem de kuruluğun neden oluştuğunu belirlemek için bir uzmana danışın. 

6. Hergüne Kegel: Cinsel bölgedeki kasların eğitimi orgazmı kolaylaştırıyor. Bu kasları kasıp gevşeterek yani Kegel egzersizleri yaparak kas gücünü arttırabilirsiniz. Ancak kasları doğru çalıştırdığınızdan emin olmalısınız. Bu eğitimi bir cinsel uzmanının koçluğunda da alabilirsiniz. 

İŞTE ORGAZM DÜŞMANI NEGATİF DÜŞÜNCELER!

"Kesinlikle orgazm olamayacağım"

"Orgazm olmamı beklerken eşim sıkılıyor"

"Bu şekilde zevk almam yanlış"

"Rahat hissetmiyorum"

"Seks çok ayıp"

"Seks beni korkutuyor"

"Kendimi rahat bırakmam doğru değil"

"Orgazm olursam eşim beni yanlış değerlendirir"

“Galiba bu sefer de orgazm hiç ulaşamayacağım”

·"Uyarılıyorum ama henüz orgazma yakın değilim” 

"Vücudum çok çirkin"

·"Aklımı toparlayıp hemen orgazm olmam gerek"

"Orgazm olmazsam benden bıkabilir"

 
Toplam blog
: 2
: 430
Kayıt tarihi
: 02.03.16
 
 

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkan Yardımcısıyım Avusturya Kız Lisesini takiben İstanbul Tekni..