Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

MUSTAFA KARAGÖZ İSTANBUL

http://blog.milliyet.com.tr/kuyumcular

01 Temmuz '19

     
    Kategori
    Tarih
     

    Osmanlı Sömürgeci miydi?

    OSMANLI DÖNEMİNDE PETROL MÜ VARDI DA SÖMÜRGECİ OLACAK
     
    1: Trablusgarp Libya'nın Bir Kasabası Olan Fizan’a Kadar Osmanlı Devleti Toprağı. Fizan Bir Çöl ve Osmanlının Sürgün Yeridir. Daha Petrol Yoktur. 394 Yıl Osmanlı Hakimiyetinde Kalmış. Dikkat Edin 392 Yıl Osmanlıdan Trablusgarp Yani Libya'ya Yatırım Para Gitmiş Yalnız 2 Yıl Osmanlı Devletine Para Gelmiştir.
     
    2: Macaristan'ı Fetheden Osmanlı 7.000 Akçe Vergi Toplamış Fakat Aynı Yıl 21.000 Akçe Yatırım Yapmıştır.
     
    3: 1492 Yılında İspanya'nın Ferdinant Tarafından İşgal Edilmesiyle Yahudileri Kovdu. Dünya'da Hiçbir Devlet Yahudileri Kabul Etmedi. Ama Osmanlı Onları Kabul Etti. Kabul Belgesi Fransa'nın  Strazburg Şehrinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Abide Olarak Sunulmaktadır.
     
    4: Sömürgeci Olsa Osmanlı Yıkıldıktan Sonra Türkiye Zengin Olması Gerekirdi. Türkiye'nin Anayurdun Ne Durumda Olduğunu Anlatmaya Gerek Yok.
     
    5: Osmanlı Kaldığı Ülkelerin, Diline, Dinine Dokunmamıştır. İslamiyet’i Çok İyi Yaşayan Ahlaklı Kişileri Oralara Örnek Olma Babından Göndermiş. Orada Başkaldırabilecek Kişileri de Anadolu'ya Nakletmiştir.
     
    6: Dimitri Kiçikis, Yunan Profesör Türkçeye de Çevrilen Kitabında İyi ki Bizi Osmanlılar Fethetmiş. Kazara Venedikliler veya Avusturyalılar Fethetseydi, Ne Dilimiz Ne de Dinimizden Eser Kalmazdı.
    Yunan Başbakanı Papandreou Yunan Kiliselerinin Mülklerine El Koyma Kararına Karşı, Papazlar Osmanlı Zamanında Osmanlı Devletinin Verdiği Tapuları İbraz Ederek Savunma Yapmışlardır.
     
    7: Osmanlı Devleti Kan Dökmeden İstimalet Gönül Alma Yoluyla Yani Kalpleri Fethetmiş Osman Gazinin Oğlu Orhan Gazi Nikea, İznik’i Fethetmeye Niyet Eder. İznik’i Kuşatır Kuşatma Sürerken Halktan Bir Heyet Orhan Gaziye Nikea’dan Çıkmak ve Şehri Terk Etmek İstediklerini İletirler. Orhan Gazi İse Beklenmedik Alicenaplıkla Yanlarında Götürebilecekleri Değerli Eşyalarını da Götürebileceklerini Söyler. Bu Beklenmedik Cevap Karşısında Halk İznik’i Terk Etmekten Vazgeçerler. Etraftaki Kasaba ve Köylerdeki Hristiyanlar Sağanak-Sağanak Şehre Dönerler. Orhan Gazinin Koyduğu Vergi Bizanslıların-kinden Daha da azdır. İznik’in Nüfusu İstanbul’la Yarışacak Hale Gelmiştir.
     
    Bir Süre Sonra Beyleri Savaşlarda Ölen İznikli Hristiyan Kadınlar da Orhan Gaziye Beyleri Olmadığından Zorluk Çektiklerini Bildirirler. Orhan Gazi Müslüman Erkeklerin Hristiyan Kadınlarla Evlenmelerini Tavsiye Eder ve Tamim Yayımlatır. Kadınlarında Çoğu İslamiyet’i Seçmişlerdir.
     
    8: Osmanlı Devletinde 218 Sadrazam Görev Yapmış Bunlardan Yalnızca 101 Tanesi Türktür. Osmanlı Meclisinde Bağdat, Traplusgarb, Arnavutluk ve Yemen’den Milletvekilleri Vardır. Sömürü Olan Ülkenin Milletvekilleri Olur mu?
     
    9: Sömürgeci Devletlerin Sömürge Bakanlıkları Var. Örneğin İngiliz Sömürge Bakanı Gladston Gibi Osmanlıda Var mı?
     
    11: Hala Günümüzde Hizmet Veren Okmeydanı’nda II. Abdülhamit Tarafından 27.000M2 Alana Yaptırılan Darülaceze’de Cami, Kilise ve Sinagog Mevcuttur. Irk, Din ve Renk Ayrımı Yoktur. İhtiyacı Olan Buradan Faydalanabilmektedir.
     
    12: Osmanlı Devletinin Siyah Nüfusu Yoktur. Maalesef Avrupa’nın Yaptığı İşgaller ve Acımadan İşledikleri Katliamların Suçluluk Psikozuyla Osmanlıyı Üzerlerine Bulaşan Kan Lekesine Ortak Etmeye Çalışmaktadırlar.
     
    12: Osmanlı Devleti, Yirmi Dört Milyon Metre Karelik Alanı Vatan Olarak Görmüş ve Her Tarafı Ayrım Yapmaksızın Adalet, Hoşgörü ve Müsamaha İle Yönetmiştir. Maalesef Siyonistlerin Osmanlı Devletinin Yerine İkame Etmek İstedikleri Planları, Osmanlının Terk Ettiği Devletlerde Huzur ve Güven Kalmamış Bir Türlü Kan ve Göz Yaşı Durdurulamamıştır. Halklar Hala Osmanlı Devletini Aramaktadırlar.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 1138
    Kayıt tarihi
    : 12.02.10
     
     

    Yeni Yüzyıl Üiversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans Yaptım. Hamdım Piştim Yand..