Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

ÖSS ile gerilecek panik velilere 10 öneri

ÖSS ile gerilecek panik velilere 10 öneri
 

Bilindiği üzere sınav öncesi hep sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunulur ki rahatlasınlar diye, ama kimse onlardan daha panik olan aile büyüklerine yani ebeveynlerine tavsiyelerde bulunmaz, bugün ben öğrenciler yerine ebeveynlerine sınavdan 2 gün öncesi için önerilerde bulunmak istiyorum (bu öneriler bilinçli aileleri kapsamamaktadır onlar bir alttaki bloğa geçebilirler).

Öneriler:

1) Çocukları sınava girecek olan diğer arkadaş, akraba veya tanıdık anne babalarla ilişkiyi kesin, kesmezseniz muhtemel görüşme halinde kimin çocuğunun daha fazla sabahlara kadar uykusuz kaldığı inatlaşması başlar buda sizi uykusuz bırakır.

2) Sınava girecek çocuğunuzu son iki gün tanımayın sanki evde sınava girecek kimse yok gibi düşünün başka çocuk varsa mümkünse küçüğe büyüğünün ismiyle büyük olana da küçük olanın ismiyle hitap edin, hatta gidin karşı komşuda yatın.

3) Babalar dedeler dayılar vs erkek bireyler, anne teyze ve anneanne gibi hanımefendileri gözetim altında tutarak, muhtemel falcı, büyücü, türbe, tekke vs gibi yerlere gidişlerini engelleyin.

4) Elinize bir matematik, fizik yada daha önce bilgi sahibi olmadığınız bir kitabı alın ve bir soru açın sonra okunmuş şeker, fasulye, ekmek, su vs gibi gıdaları önce kendiniz yiyin-için ardından soruya dönün eğer siz çözebiliyorsanız sınav sabahı çocuklarınıza da uygulayın

5) Cumartesi günü çocuğunuzun yerine çalışma odasına siz girin, önce saat tutun ve kaç saat içeride kalabiliyorsunuz onu hesaplayın sonrada bir ara dışarı çıkın ve çocuğunuz sizi TV odasında görüp TV yi kapattığında neler hissettiğinizi tekrar içeri girip yalandan oturduğunuz masadaki bir kağıda yazın

6) Çocuğunuzla birlikte sinemaya kadar gidin o dışarıda dondurma yerken sizde içeride sınav filmini izleyin.

7) Cumartesi gecesi heyecandan uymayın ki sınav sabahı uykulu uykulu ağzınızı açamayacağınız ve komik bir hal alacağınızdan sınav sabahı stresli olacak olan çocuğunuzu rahatlatın, ama bu durumda kesinlikle araba kullanmayın.

8) On defa gittiğiniz ve yerini ezberlediğiniz sınav yapılacak okula bir ip bağlayın bir ucunu da belinize bağlayın ki okul kaçarsa siz yakalarsınız.

9) Cumartesi akşamı ve Pazar sabahı kesinlikle mükemmel anne babayı oynayın ki çocuğunuz zamanında arkasından fırlattığınız terlik yastık vs gibi atış talimgah uygulamalarını unutsun.

10) Bu yazıyı özellikle çocuğunuza okuyun biraz gülümsetin sonrada sınav sabahı bir refakatçi eşliğinde en büyük ÖSSKER bizim ÖSSKER şeklinde uğurlayın

sağlıcakla

 
Toplam blog
: 21
: 1643
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İnsan ilişikileri, doğa, çevre, kent yaşamı, siyaset ve güncel konular hakkında okumayı ve çalışm..