Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Otelcilik Lisesinde 'alkollü içki dersini' kaldıranlar Türk Turizmini baltalıyorlar!

Otelcilik Lisesinde 'alkollü içki dersini' kaldıranlar Türk Turizmini baltalıyorlar!
 

Türk Turizm'in geleceği...


Otelcilik Lisesinde 'alkollü içki dersini' kaldıranlar Türk Turizmini baltalıyorlar!

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde okutulan ‘alkollü içki ve kokteyl  hazırlama’ dersinin kaldırılması 19. Eğitim Şurası’nda kabul edildi.

Günümüz Türkiye ekonomisi için küresel ekonomide döviz kaynağı olan ihracat kalemleri ve turizmden önemli daha başka ne var?

Ben bilmiyorum

Türkiye 2010’a kadar en fazla turist geliri olan 10 ülke arasında değildi. 2010’da 7. olduk ve ilk 6.’yız.   

Sabit yatırımlar bakımından en güçlü sektörler arasında yer alan turizm sektörünün 32 milyar $ mertebesinde döviz getirisi yanında 54 sektöre de katma değer yaratmaktadır.

2013 yılında 34 milyonu aşan turist sayısı ile 529 adet 5 yıldızlı otel ve bakanlık belgeli 3 bin, belediye belgeli 8 bin turizm işletmesindeAnadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni bitirenler görev yapmaktadır.    

Mini barlar,’ ‘ana restoran,’ ‘oda servisi,’ ‘diğer restoranlar,’ ‘disko’ gibi otellerin görünmeyen birimlerinde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni bitirenleristihdam edildikleri departmanda en üst düzeyde performans gösteriyorlar.

AKP Hükümetlerinin ‘fahri’ eğitim sendikası Eğitim Bir-Sen tarafından; ‘Çocuklar özellikle otelcilik ve turizm meslek okullarında okuyan çocuklar genç yaşta 15-16-17 yaşlarında bu dersler vesilesiyle alkolle tanışırlarsa ve alkole eğilim duymaya başlarlarsa risk olur gibi bir endişeyle ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama’ dersinin kaldırılması için öneri verildi

Kokteyl hazırlama uygulamasının renkli sularla yapıldığının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıya anımsatılması üzerine; zaten meslek okullarına ‘sarf malzemesi’ verilmediği de deklare edilmiş olmasına karşın, ‘sudan nedenlerle’ ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama’ dersinin kaldırılmasının arkasındaki neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dindar nesiller yetiştireceğiz’  hedefine ulaşmak olabilir.

Mühendislik Bilimleri Fakülteleri’nde ‘Statik,’ Fen Bilimleri Fakülteleri’nde  ‘Fizik-Kimya-Biyoloji’ dersleri, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde ise ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama’ dersleri de müfredat programının ‘olmazsa olmazıdır.’

Eğer ‘alkollü içki ve kokteyl hazırlama’ dersi kaldırılırsa; ‘nitelikli elemanlar’ yetiştirilemez.

Peki, sektörün ‘istihdam’ ihtiyacı nasıl karşılanacaktır?

İşte bu nedenle, Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın koordinatörlüğü ile turizm sektörünün tüm ilgilileri ve yetkilileri çözüme ulaşmak için bir araya gelmelerini öneriyorum!

08.12.2014 Not.

Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..