Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Yavuz Bingöl sanat emekçilerine ihanet mi etti!..

Yavuz Bingöl sanat emekçilerine ihanet mi etti!..
 

Sanki AKP Grup Başkanvekili


Son aylarda Yavuz Bingöl’ün ‘sosyal’ davranışlarındaki değişiklik ile ‘aidiyet’ konumunda‘sınıf atlama’ çabasına ‘görünen köy kılavuz istemiyor’ atasözü ‘cuk’ oturuyor.

İstanbul doğumlu, Kars kökenli, sanat yaşamına İzmir-Gültepe’de başlayan ve olgunlaştıran Yavuz Bingöl ülkemize 8.4 şiddetinde ‘sosyal deprem’ yaşattı.

‘80’li yıllarda ‘emekçilerin’ yoğun yaşadığı ‘70’li yılların ‘kurtarılmış bölgesi’ Gültepe’de sokak düğünlerinde söyleyen Bingöl 1995 yılında ‘Sen Türkülerini Söyle’ adlı ilk solo albümünü çıkarmıştı

07.10.1964’te İstanbul’da dünyaya gelen, ilk Devrimci öğretiyi daha 15 yaşında efsane Başkan Aydın Erten’den alan Yavuz Bingöl, Ahmet Hakan’a verdiği söyleşide; “Erdoğan, Berkin Elvan’ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti” sözleri Yavuz Bingöl’ün ‘edilgen' ve ‘tutarsız' kişiliğini ortaya koymuştur.

Yavuz Bingöl yaptığı yazılı açıklamalarıyla Ahmet Hakan’ın sözlerini çarpıttığı iddiası, söylediği sözlerin tamamı kasetten Hürriyet’te yayınlanınca ‘yalancılığı’ da ortaya çıkmıştır.

Söyleşide oldukça fazla ‘teknik düzeltme’ yapılmasına rağmen metin özünde ’anlam bütünlüğü’ ‘kaybolmamış,’ ‘bozulmamıştır.’

Yavuz Bingöl’ün başta annesi Gülsüm Hanım olmak üzere Berkin’in tüm ailesinden özür dilemek istemesi de ‘tak-iye’ değil midir?

Sanatçı Bingöl, sanatının olgunluk aşamasında toplum adına ‘muhalif’ olmak yerine, ‘iktidarın’ politika ve eylemlerini desteklemesi, uzun yıllar emek verdiği, temsil ettiği ‘protest müziğe’ yapılmış en büyük ‘saygısızlık’ ve kendini ‘itibarsızlaştırma’ demek olmuyor mu?

İzmir Alevi topluluğu bu konuda‘kolektif’ duygusal travma içine düşürülmüştür.

İzmir’de Alevilerin en yoğun yaşadıkları Narlıdere’de bir sokağa Berkin Elvan adı verilmeden önce 2001 yılında asılan Yavuz Bingöl Sokağı tabelası indirilecektir.

06.12.2014

Not: Fotoğraf Alıntıdır.                           

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..