Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Ötenazi bir idam hükmüdür?

Ötenazi bir idam hükmüdür?
 

ÖTENAZİ BİR İDAM HÜKMÜDÜR.


Evet bitkisel hayatta yaşayan bir insan hukuki bakımdan hala yaşıyor kabul edilmektedir ve dini bakımdan da bu böyledir.

İnsan yaşadığı sıkıntılarla baş edemeyerek kendi iradesi ile yanlışta olsa ölümü seçme kararı verebilir ve buna intihar denilmektedir. Dediğim gibi yanlış bir karardır ama netice itibarı ile bu o kişinin verdiği bir karardır. Oysa ötenazide bilinci kapalı veya o an için düşünme ve karar verme yeteneğine sahip olmayan biri adına başkaları karar vermektedir yani bir nevi o kişinin idam hükmünü imzalamak gibidir. Ve suçu günahı olmayan birinide göz göre göre ölüme yollamak hem kanunen hemde vicdanen bir suçtur.

Diğer bir açıdan bakıldığında o insanın çok acı ve ızdırap çektiği düşünülmekte ve hayatına son verilerek bu acıların dindirilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde çektiği acıları hafifletecek derecede ilaçlar mevcuttur. Teknoloji sağlık alanında her gün yeni bir adım atmaya devam etmektedir. Bir anda o tarzda hastalara ışık olacak bir tedavi geliştirildi haberi karşımıza çıktığında verilen o kararın bizleri ne kadar üzebileceğinide düşünmek gerekir. Ayrıca ben hiçbir insanın suçsuz biri için böyle bir karar verebileceğini düşünmüyorum. Hele ki bu insan onların canından ve kanından biri olduğundan dolayı böyle bir olaya müsaade etmezler orada o hasta insanın sadece nefes alarak yatıyor olması bile onlar için bir umut ve teselli kaynağı olmaya yetecektir.

Tabiki kimsenin böyle bir durumda kalmasını temenni etmem ama bu durum ile karşı karşıya kalırsamda son nefese kadar onu kurtarabilirmiyim diyerek mücadele ederim.

Atalarımız çok güzel dememişler mi? ÇIKMADIK CANDAN UMUT KESİLMEZ.

BURÇAK YAZICI
 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..