Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Otobüslerde bayan yanının dokunulmazlığı vardır

Otobüslerde bayan yanının dokunulmazlığı vardır
 

90’lı yıllarda malum, uçak ile yolculuklara günümüzdeki kadar rağbet edilmiyordu. Terörün en fazla tırmandığı dönemlerdi. Uçaklar hem ateş pahası idi, hem de uçak için ancak bir ay önceden biletinizi almanız gerekirdi.

İş de o zamanlar Doğu ilimizin birinden İstanbul’a doğru gidiyorum. Batıya gittikçe, hele Ankara’yı geçince, otobüsün durduğu tesislerin kendilerinin de tuvaletlerinin de şekil değiştirdiğini dikkat çekerdi. Ankara’dan önce bir mola yerine geldiğiniz zaman, yapılan anonsun ne demek istediğini anlamazdınız. Çünkü mikrofonla konuşan insan, anlaşılması için değilde, mikrofon ile gürültü yapmak için konuşuyordu sanki. Onun için önemli değildir anlaşılıp anlaşılmadığı. Öyle anons olunca, sadece anladığım, yeni bir otobüs geldiği ya da tesislerdeki otobüslerden birinin ayrılmak üzere olduğu idi.

Tuvaletlerin fiyatlarından bahsetmiyorum, şehirde mesela tuvalet 250 YTL ise, mola yerlerinde 500 YTL ya da daha fazladır. Bir de doğuda girdiğin zaman, idrar kokusu, seni boğar. Aksıranlar, balgam atanlar, sigarasını yakan, tüküren yurdum insanlarını da görürsün o tuvaletlerde.

Bir gün yine doğu ilimizin birinden geliyoruz. Videoların sık kullanıldığı, her yerde video klüblerin olduğu dönemlerdi. Otobüsde şehirden çıkıldıkdan sonra da video kasetinin yerleştirilmesi olağan bir durumdu. Kaset yerleştirildi, 5-10 dakika geçti geçmedi. Filimde öpüşme sahnesi vardı. Yanında kapalı hanımı olan bir yolcu, kalktı muavine nasıl filim koyduklarını, kendileri hakkında firmaya şikayetçi olacağını söyledi. Muavinde önden kalktı, biraz videoya baktı. Ona göre, bu flimde kesinlikle öyle bir öpüşme sahnesi yoktu. Birkaç defa izlemişti çünkü. Neyse biraz seyretti, sonra gitti. Bu arada kaseti değiştirmedi. Sürücünün yanına oturdu. Filmin değiştirilmesini isteyen vatandaş biraz söylendi, o da kesti sesini. Az sonra yine benzer bir öpüşme sahnesi olması üzerine, kasetin değişmesini isteyen vatandaş, gitti muavinin yakasına yapıştı. Adamı otobüsün içinde havalandırdı. Diğer yolcular, zor kurtardılar muavini adamın elinden. Kurtardıkları zaman, muavinin gömleği yırtılmış, kravatı kullanılamayacak hale gelmişti ama inadından vazgeçmiyordu, onca dayak da yemesine rağmen, hala o filmin o türde bir film olduğunu iddia ediyordu. Neyse ki muavin davacı olmadı. Böylece bulunduğumuz en yakın şehirde karakola gitmedik.

Bir de doğudan gelen otobüslerde, bayan yanının özel bir önemi vardır. Tüm erkeler sıkış tepiş, arka beşliye otursalar, bile, bayan yanına bayandan başka kimse oturamaz. Bazen bayan yanı yine bir bayan ile doldurulmak istenir. Evli karı koca varsa, kocaya rica edilir, karısı boş olan bayan yanına oturursa, kocanın yanına da bir erkek verileceği söylenir. Bazı kocalar bunu kabül eder, bazıları da etmez.Otobüse bedava binmediğini söyler.

Bir de otobüslerde aynı koltuğun iki defa satılması olayı vardır. Herkes birbirine girer. Neyse ki, uçak yolculuklarında, bayan yanının bir önemi yok. Bayan yanına bir erkekde oturabilir, bir bayanda. Neden insanlar uçak da itiraz etmezlerde, otobüslerde itiraz ederler o da ayrı meseledir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..