Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '17

 
Kategori
Aile
 

Övey annemizi annemiz gibi görmemiz, onun da annemizmiş gibi davranması yanlış

Övey annemizi annemiz gibi görmemiz, onun da annemizmiş gibi davranması yanlış
 

Diğer ülkeleri bilmiyorum ama toplumumuzdaki yanlışlardan biri de bu. “Anneniz gibi olamam ama…” diye başlıyor da annemizin yerine geçmeye çalışıyor, ya da biz onu annemiz gibi görmek istiyoruz.

Ancak bunda çocuklar ve övey anneden çok toplumun suçu var; “Annelik et” diyorlar, ne demekse. O kadar kolaysa sen git annelik et.

Ya aslında övey anne saçma bir şey; anne ya olur ya da olmaz, annenin öveyi mi olur. Annelik görev değildir, onu başkasına veremezsiniz; annesi yoksa yoktur, öyle büyüyecek…

Babamızın övey anne diye getirdiği kadın onun karısıdır ama bizim annemiz değildir. Çocuklarıma annelik etsin diye alındıysa çok büyük yanlış var bu işte.

Çocuklara anne sevgisini sadece öz anneleri verebilir, öz anneleri yoksa anne sevgisi olmadan büyüyecekler; elin kadını bana anne olamaz.

Baba, aldığı kadın ve çocukların bu annelik konusunda yapmaya çalıştıkları boştur. Ancak kendin doğurursan anne olursun, başkasının annesi olunmaz. Bunun yerine hani iyi davranma filan olabilir.

“Övey anne” lafı bile çocukları rahatsız eder, ”Babanın hanımı” daha mantıklı. Bu yeni kadından annelik beklenmez ama hani öz annelerinin annelik dışında yaptıkları olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..