Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Özal'ın federasyon isteği ilk kez açıklandı

Özal'ın federasyon isteği ilk kez açıklandı
 

Turgut Özal ( 1927 - 1993 )


Bir televizyon kanalının "Ya Sev Ya Terket " konulu tartışma , Kürt sorunun çözümü üzerinde odaklaştı. Bu arada yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre eski cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal , Kürt sorunun çözümü konusunda haritayı göstererek, "Federasyon kurulursa ne iyi olur." dedi. Tartışma sırasında " Turgut Özal öldü mü, öldürüldü mü?" sorusuna da açıklık getirildi.

Memet Ali Kırca'nın yönettiği programa Prof.Dr.Doğu Ergil, Aytemur Kılıç (gazeteci ), Avni Özgürel ( gazeteci ), Mehmet Metiner ( gazeteci ), Korkut Özal ( Eski İçişleri Bakanı ) ve Nazif Okumuş ( gazeteci) katıldılar. Tartışma, Kürt sorunun çözümü üzerinde odaklaştı. Gazeteci Aytemur Kılıç, konuşmanın bir yerinde şu iddiada bulundu: "Duvarda bir harita vardı, Turgut Özal bu haritayı bana gösterdi, Türkler ile Kürtlerden oluşan bir federasyon kurulursa iyi olur dedi."

Turgut Özal öldü mü, öldürüldü mü sorusunu ise, Korkut Özal yanıtladı. Şöyle dedi: "Ahmet Özal ve annesi, babamızın öldürüldüğünü düşünüyoruz diyorlar."

Ali Kırca'nın, "Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" diye sorması üzerine, Korkut Özal: "Bende de öldürüldüğüne dair kuşkular var."

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..