Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Özgür bırak

Özgür bırak
 

Yüzünde tedirgin bir hal var. Aslında tam tanımı da bu değil ya neyse. İsteksiz, yorgun, dikkatini toparlamayan sinirli bir hale bürünmüş. Nedir acaba onu bu şekle sokan. Hangi olaylar yordu, yaşananlardan hangisi kırdı acaba bu kadar kalbini. Tavırlarından huzursuzluğu o kadar belli ki. Yaklaşmaya çekiniyorsun önce. Nasıl bir tepki verecek sana anlayamıyorsun. Yine de şansını deniyorsun. Bazen eski hali gibi sıcak bazen ilgisiz umursamaz bir tavırla karşılıyor seni. Elini kolunu nereye koyacağını şaşırıyor, gözlerini sürekli kaçırıyor senden ya da kocaman yapıyor o gözlerini sana baktığını sanıyorsun ama senin yüzünde başka âlemlere dalmış buluyorsun sonra.

Konuşmaya başlıyor. Anlatıyor ama ne söylemek istediğini anlayamıyorsun o konudan o konuya atlıyor. Bağlantısı olmayan bir sürü olayı bir çırpıda anlatıveriyor. Yorum getirmek yardımcı olmak istiyorsun ama öyle konuşuyor ki anlamak mümkün değil. Çabalıyor çabalıyor ama olmuyor. “ Yalnız kalmalıyım” diyor. “ Toparlamam için kafamı, sağlıklı düşünebilmek için, tutarsız davranışları bırakmak için, yüzümdeki kederi yok etmek için,…yalnız kalmalıyım”

Bazen olur ya her şey üstüne gelir. Sıkışıp kaldığını hissedersin yaşamda. Her şey anlamsız, amaçsız... Yaptığın ya da yapmak zorunda olduğun bir çok şey bir yük gibi gelir. Huzursuz bir yaşam kapını çalmıştır artık. Ne yapmalı bu durumda. İçine atıp hepsini boğulmalı mı? Boşver özgür bırak içindekileri. Yaşamın sana ne getireceği belli mi? Neden biriktiriyorsun bırak gitsin. Yaşadığın an önemli olsun. Her anın üzerini kederle sararak atma içine. Eskimesin güzelliği yaşadığın zamanın. Özgürce yaşansın, içinde hapsolup hem anı hem seni eskitmesin. Yaşansın o anki mutluluğu ve heyecanı ile. Özgür bırak ki mutluluk seni bulsun ya da huzursuzluk geliyorsa hayatına hakkı ile gelsin. Korkma yaşamdan, kesme hızını zamanın. Yaşanacak ne varsa hayatında engeller çıkarma önüne. Özgür bırak içindekileri. Yaşamın hakkını ver sonuna kadar. Özgür bırak kalbinden gelen sesi…Bırak yapsın her istediğini…

Resim Kaynağı : www.deviantart.com

 
Toplam blog
: 194
: 1525
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

1981 yılında aslında istenmiyor olsam da geç alınan karardan dolayı hayattayım:)) Haritacıyım ve işi..