Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Özgüveni geliştirme yolları - 2

Özgüveni geliştirme yolları - 2
 

Lafla peynir gemisi yürür mü? Benim cevabım “evet" çünkü her zaman insanların bir şeyleri “isterlerse” başaracaklarını düşünürüm. Burada yazılanların, onu okuyan birine belki çok farklı bir esin kaynağı olacağını düşünüyorum. Okunan bir şey beyne girdimi nerede nasıl ortaya çıkacağı ve neyle nasıl bağlantı kuracağı çoğu zaman kestirilemez. Aslında hiç bir şeyi unutmayız sadece o bilgiye erişecek doğru bağlantıları kuramayız. O bilgi oradadır.(Siz istemediğiniz bir şeyi unutabiliyor musunuz? )

Bu yüzden özgüven konusundaki yazıma devam ediyorum;

12. Güçlü taraflarınızı tekrar keşfedin.

Bazen gerek görünüşünüz, konuşmanız, sağlığınız yada dahakişiselbirkonuda güçlü taraflaınızı farkedersiniz. Çok iyi fıkra anlatabilmek, hızlı refleksleri olmak, konsantre olabilmek vb. Asla kendinizi küçümsemeyin ve hafife almayın.

13. Düşünce tarzınızı değiştirin.

Bazen gerçek problem özgüveniniz değildir. Aksine değiştirmediğiniz bakış açınızıdır. Farklı açılardan olaylara yaklaşabilmeyi becerebilmeniz gerekir.

14. İhtiyaçlarınızı irdeleyin.

Bazılarımız “övülmeye yada teşekküre” ihtiyaç duyar. Bir şeyleri başarabilmiş olmayı başkalarından duymak isteriz. Bazen sırtımızın sıvazlanması bie paha biçilmezdir. Bunlar olmuyorsa gardımızı düşürmemeliyiz önemli olan budur.

15. Tüm iltifatları teşekkür ederek kabul edin.

Asla reddetmeyin yada zaten hakkımdı gibi kibirli davranışlarda bulunmayın. Özgüven alçakgönüllülükle beslenir. Sadece basit bir teşekkür yeterlidir.

16. Daha fazla vermeye başlayın.

Başkaları için göstereceğiniz gayret yadayardımseverlik sizi çevrenizde çoğaltacaktır. Sizin çoğalmanız pozitif etkisi sebebiyle özgüveninizi artıracaktır. Başkalarına yardım etmek kişinin kendisini daha değerli hissetmesini sağlar.

17. Kendi amigonuz olun.

Bir taraftarı harekerte geçiren ve takımları için tezahurat yapma ve destekleme konusunda uğraş veren amigoları düşünün. Ancak kendi kendinizin amigosu olarak özgüveninizi geliştirebilirsiniz. Başka amigolar yada “şak şak” çılar gerçek etkiyi yaratamazlar. (Bu konuda ayrıca bir yazı yazacağım.)

18. Kolayca başarabileceğiniz işlerden başlayın.

Çırak olarak başlayın hayata. Küçük işleri başararak başlayın. Böylece daha büyük ve karmaşık işleri başarmanız için gereken özgüveninizi olgunlaştırmış olacaksınız.

19. Limitlerinizi bilin.

Nerede çok kızıp, üzüleceğinizi, hangi noktada nelere nasıl tepki vereceğinizi biliyorsanız özgüveninizi zayıflatıcı yada zarar verici şeylerden uzak kalabilirsiniz. Eğer limitlerinizi geçerseniz işte o zaman “özgüven onarıcı” şeyler yapmanız gerekir.

20. Spor yapın.

Stres hormonlarını azaltıp mutluluk hormonlarını çoğaltın. Fiziksel olarak kendinizi yi hissetmeniz hayatınızın diğer taraflaınada yansıyacaktır. Kendinizi daha zayıf, şekilli ve zinde hissetmek özgüveni güçlendirir. .

21. Özgüveni yüksek insanları okuyun.

Bütyük siyasi liderler, sanatçılar gibi özgüveni yüksek insanların hayat hikayelerini okuyun. Hang izor durumlardan nasıl iyi durumlara geldiklerini, başardıklarını inceleyin.

22. Harekete geçin!

Dünya hareketi ödüllendiriyor! Kendiniz için bir şeyler yapmaya başlayın. Sizin atan özgüveniniz ve çevrenize vereceğiniz pozitif enerji diğer pozitifenerjileri harekete geçirecektr.

İyi şeyler iyi şeyleri tetikler. Her ne kadar bizi şiddet ve korku ile tek tip düşünmeye zorluyorlarsada siz buna prim vermeyin. Ne ağlak diziler nede kan-revan haberler sizi etkilemesin.

Özgüveni Geliştirme Yolları – 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..