- Kategori
- Basketbol
P.Karşıyaka- Fenerbahçe Ülker Yıllarca Unutulmayacak Bir Maç Oynadılar

HOLSTON
Eğer futbolun stresinden, heyecanından biraz uzaklaşmak isteyen bir spor meraklısı iseniz, ara sıra basketbol, voleybol gibi salon sporlarını izlemekte fayda var diye düşünür ve vakit buldukça da kendim böyle yapardım. Pazar günü bir kanalda Orduspor-Denizlispor maçını izlerken, bakalım P.Karşıyaka – Fenerbehçe-Ülker maçı ne durumda diye bir baktım, bir daha ayrılamadım. 3. çeyrek oynanıyordu ve çok çekişmeli, çok zevkli bir maç oynanıyordu.
Karşıyaka İzmir’in köklü kulübü. Basketbolun içinde yıllardır var ve olay çıkarmadığı müddetçe de takımını çok iyi teşvik eden kalabalık, tutkulu bir taraftara sahip. Fenerbahçe-Ülker’in ise gücü malum.
İddia ediyorum Pazar günü P.Karşıyaka-Fenerbahçe-Ülker maçını izlemeyenler, çok şey kaçırdılar. Böyle bir basketbol heyecanını kolay kolay bulmak mümkün değil. Bu maç, tüm spor dalları içinde bu sezon heyecan, mücadele, skor ve estetik açısından en güzeliydi. Sonuç ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın, NBA ligini aratmayacak kalitedeydi.
Maçın tam 145 dakika, yani neredeyse 2.5 saat sürmesi, ne demek istediğimi anlatıyor. Bu kadar uzun bir maçta koch’lar taktik vermekten yoruldu belki ama oyuncuların ne dinamizmi bitti ne kazanma hırsları.
Maçın bitimine 1.5 dakika kala 5 sayı önde olan Fenerbahçe maçı kazandım derken, Stanojeviç’in sayılarıyla uzatmayı oynamaya mecbur kaldı. Heyacan biraz daha uzadı. 1. uzatma bölümünde bu kez P.Karşıyaka son saniyelere 3 sayı farklı girdi ama Ömer Onan, bitime saniyeler kala çok uzaklarda attığı üçlükle maçı 2. uzatmaya taşıdı.
Tribünler kimi zaman kazandık diye seviniyor, kimi zaman da kaybettik diye üzülüyor, heyecandan kimse yerine oturamıyordu. Sahadaki ayakta alkışlanası basketbol resitali, seyircinin yerine oturmasına müsaade etmiyordu.
Büyük bir çekişmeye sahne olan 2.uzatma dakikalarında ise seyircisin de büyük desteği ile P.Karşıyaka maçı kazandı ve Fenerbahçe-Ülker’e ilk mağlubiyetini aldırdı... Bu arada bu büyük maçı en az hatayla yöneten ve kaliteye katkıda buluna hakemlerden maçın son anlarında Fenerbahçe-Ülker aliyhine önemli bir hata geldi ve bu hatayı Fenerbahçe-Ülker bir daha da telafi edemedi. Bir P.Karşıyaka hücumunda Holston’a blok koyan ve sayıyı önleyen Oğuz’a verdiği faul inandırıcı değilve Oğuz buna çok uzun süre tepki gösterdi.
Her iki ekipte yer alan bütün oyuncuların hepsi belki performanslarının üstünde oynadı ama her iki ekipte de öyle birer oyuncu vardı ki, maçın kader adamları oldular, oynadılar, takımlarını oynattılar ve birer yıldız gibi parladılar. Birisi Ömer Onan dı. Tam 29 sayı attı. Takımı durduğu anlarda o durmadı, arkadaşlarını gayrete getirdi, tam 29 sayı attı. İnsan onu seyrederken yoruluyor. Yalnız basketbolda değil, tüm sporlarda aldığı paranın hakkını böyle sonuna kadar veren, yüreğiyle oynayan birkaç oyuncudan biri. Fenerbahçe'nin basketboldaki Alex'i.
Diğeri ise Holston. P.Karşıyaka’nın bu ele avuca sığmaz oyun kurucusu müthiş. Hani Beşiktaş’lılar kızmasın, İverson’u boşver, Holston’a bak diyesi geliyor insanın. 1.5 metrelik bu bücürün yapmadığı yok. 2.10 luk rakiplerinin üstünden sayı yapıyor, faul kaçırmıyor, üçlük atıyor, oynuyor, oynatıyor. 31 sayı attı. Müthiş driplingçi. Girip, çıkmadığı yer yok. 145 dakika yorulmadı, bir o kadar daha olsa aynı tempoyu gösterecek neredeyse.
Maçın dostluk içinde oynaması, taşkınlık olmaması, tribünleri dolduran Karşıyaka seyircisinin basketbol seyircisine yakışan davranışlar içinde bulunması ve alkışlarla takımına verdiği destek madalyonun diğer yönü. Bir oyuncu (Holston) ve bir seyirci, takımına nasıl maç kazandırır, bunu gösterdiler. İyi oyunculara sahip ve izlemesi oldukça keyif veren P.Karşıyaka’yı izlemeye devam edeceğim. Fenerbahçe_Ülker mi?. Onlar Beko Basketbol liginin yine de en iyi takımı. Avrupa’da başarılı maçlar çıkarırken, ligin lideri olmayı sürdürüyorlar. Karşıyaka gibi iyi oyunculara sahip, dirençli takımlar karşısında uzatma dakikaları ile dolu, , sonucu son saniyelerde belli olan maçlar veya mağlubiyetler ise normal olarak değerlendirilecektir.