Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pan Bagnat Tarifi

Pan Bagnat Tarifi
 

MALZEMELER
Yarım adet baget ekmek
200 gram ton balığı konservesi
Yarım adet  kırmızı soğan
1 adet orta boy közlenmiş kırmızıbiber
1 adet  domates
1 yemek kaşığı ile dilimlenmiş siyah zeytin
1 tatlı kaşığı ile beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı ile sızma zeytinyağı
5 adet fesleğenin yaprağı
1 tatlı kaşığı ile kapari
Yarım çay kaşığı ile deniz tuzu
Yarım çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Baget ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye keserek ayırın. Sızma zeytinyağını ekmeğin üzerine hafifçe gezdirin
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde dilimleyin.
Kaparileri ince bir şekilde kıyın.
Közlenmiş kırmızıbiberleri de  ince ve uzunlamasına kesin.
Domatesi halka şeklinde dilimleyin.
Ton balığı konservesini yağını süzdürdükten sonra baget ekmeğin alt bölümüne dağıtarak yerleştirin.
Şarap sirkesini ya da balsamik sirke üzerine gezdirin, kıyılmış kaparileri içine serpiştirin.
Sırasıyla; közlenmiş kırmızı biber parçalarını, soğan halkalarını, domates dilimlerini, dilimlenmiş siyah zeytinlerini ilave edin.
Deniz tuzunu ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirerek en son üsünte fesleğen yapraklarını yerleştirin.
Baget ekmeğin diğer yarısı ile  tüm malzemelerin üzerine kapatın.
Hazırladığınız sandviçi alüminyum folyo ya da streç film ile sararak, sevdiklerine servis edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..