Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
860
 

Pankek

Pankek
 

MALZEMELER:
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*2 kaşık sıvıyağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 vanilya
*Yarım kabartma tozu
*2 fiske karbonat

YAPILIŞI:

*Yumurta ve şekeri iyice çırpalım (çırpma teli veya mikserle)
*Sıvıyağ ve sütü de ekleyip çırpalım
*Un.kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı eleyerek ilave edelim,tuz atalım
*Artık çok çırpmadan sadece karıştıralım
*Yağsız tavayı ısıtıp ortasına küçük bir kepçe dökelim
*Kendisinin yayılması yeterlidir,biz yaymayalım
*1 dakika kadar sürede üzeri göz göz olacaktır,yandan altına ince bir spatula ile bakarak  resimdeki renkte  olduysa çevirelim
*Diğer tarafını da 1 dakika  pişirip alalım..

PÜF NOKTALARI..
Şeker ve yumurtayı iyi çırpıp, kuru malzemeyi elerseniz pürüzsüz ,güzel pankekleriniz olur..
Pankek hamuru buzdolabında 1 gün üzeri kapatılarak bekletilelebilir.
Pişirmeden önce biraz bekletilirse daha da güzel olur..

AFİYET OLSUN..
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 60
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 565
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster