- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pankek

MALZEMELER:
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*2 kaşık sıvıyağ
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 vanilya
*Yarım kabartma tozu
*2 fiske karbonat
YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri iyice çırpalım (çırpma teli veya mikserle)
*Sıvıyağ ve sütü de ekleyip çırpalım
*Un.kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı eleyerek ilave edelim,tuz atalım
*Artık çok çırpmadan sadece karıştıralım
*Yağsız tavayı ısıtıp ortasına küçük bir kepçe dökelim
*Kendisinin yayılması yeterlidir,biz yaymayalım
*1 dakika kadar sürede üzeri göz göz olacaktır,yandan altına ince bir spatula ile bakarak resimdeki renkte olduysa çevirelim
*Diğer tarafını da 1 dakika pişirip alalım..
PÜF NOKTALARI..
Şeker ve yumurtayı iyi çırpıp, kuru malzemeyi elerseniz pürüzsüz ,güzel pankekleriniz olur..
Pankek hamuru buzdolabında 1 gün üzeri kapatılarak bekletilelebilir.
Pişirmeden önce biraz bekletilirse daha da güzel olur..
AFİYET OLSUN..