Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

04 Eylül '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kepek unlu ve tuzlu simit

Kepek unlu ve tuzlu simit
 

MALZEMELER:
*2 su bardağı kepekli un
*2 su bardağı beyaz un
*1 adet yuva maya
*1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
*2 kaşık yoğurt (süt bitmişti,ben de yoğurtla denedim.daha güzel oldu)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı ılıktan biraz daha sıcak su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz

**Üzerine sürmek için;1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı pekmez
*Susam

YAPILIŞI:
*Geniş bir yoğurma kabına unu ve tuzu koyalım,ortasını havuz gibi açalım
*Ortasına mayayı,toz şekeri koyalım
*Karıştıralım ve diğer malzemeleri ekleyelim
*Yanlardan un ala ala yoğurmaya başlayalım
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak
*Eliniz çok yapışırsa un ekleyebilirsiniz
*1 saat kadar üzerini kapatıp mayalandıralım
**Video çekmiştim,bu esnada resim çekmeyi unutmuşum,ekrandan çektim,kolaylık olur..
Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparalım
*2 uzun fitil şekli verelim
*Uçlarını birleştirip bir birlerine dolayarak aşağı doğru inelim
*İki ucu birleştirip simit şekli verelim
*Yağlanmış tepsiye dizip üst malzemeyi karıştırıp üzerlerine sürelim
*Bolca susam dökelim
*15 dakika daha mayalandırıp 175 derecedeki fırına atalım
*İyi kızarıp içi çiğ kalmayacak kadar pişirelim..
 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara