- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kepek unlu ve tuzlu simit

MALZEMELER:
*2 su bardağı kepekli un
*2 su bardağı beyaz un
*1 adet yuva maya
*1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
*2 kaşık yoğurt (süt bitmişti,ben de yoğurtla denedim.daha güzel oldu)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı ılıktan biraz daha sıcak su
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
**Üzerine sürmek için;1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı pekmez
*Susam
YAPILIŞI:
*Geniş bir yoğurma kabına unu ve tuzu koyalım,ortasını havuz gibi açalım
*Ortasına mayayı,toz şekeri koyalım
*Karıştıralım ve diğer malzemeleri ekleyelim
*Yanlardan un ala ala yoğurmaya başlayalım
*Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak
*Eliniz çok yapışırsa un ekleyebilirsiniz
*1 saat kadar üzerini kapatıp mayalandıralım
**Video çekmiştim,bu esnada resim çekmeyi unutmuşum,ekrandan çektim,kolaylık olur..
Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparalım
*2 uzun fitil şekli verelim
*Uçlarını birleştirip bir birlerine dolayarak aşağı doğru inelim
*İki ucu birleştirip simit şekli verelim
*Yağlanmış tepsiye dizip üst malzemeyi karıştırıp üzerlerine sürelim
*Bolca susam dökelim
*15 dakika daha mayalandırıp 175 derecedeki fırına atalım
*İyi kızarıp içi çiğ kalmayacak kadar pişirelim..