Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pankek

Pankek
 

MALZEMELER
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı ile toz şeker
1,5 su bardağı ile  un
1 su bardağı ile süt
1 yemek kaşığı  ile ayçiçeği yağı
1/4 çay kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile vanilya
 
Pişirmek için:
2 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
 
Servisi için:
3 yemek kaşığı ile bal
 
NASIL YAPILIR?
Elenmiş unu ve vanilyayı, karıştırma kabına alarak sırasıyla; toz şekeri, tuz, süt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı ekleyin
Tüm malzemeleri, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
İlk pankeki pişirilmesi için; krep tavasını ayçiçeği yağı ile yağlayarak orta ateşte kızdırın.
Tavaya küçük bir kepçe ya da kahve fincanı ile  pankek harcını aktarın
Ocağın altını iyice kısın.
Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin.
Bir spatula ile çevireceğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
Krep tavasını arada  bir hafif bir  şekilde yağlayarak pankekinizin  harcı bitene kadar aynı işlemi sırasıyla tekrarlayın.
Servis tabağına aldığınız pankeklerinizin üstüne bal gezdirin.
Ilık olarak  s evdiklerinize  servis edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..