Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '19

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Para Biriktirme Yolları

Para Biriktirme Yolları

 

 

 

Bugüne kadar farklı para kazanma yolları ile alakalı birçok konuda makale yazıp çeşitli fikirler paylaştım. Ancak parayı kazanmak kadar, hatta çoğu zaman daha önemli olan konu, kazancınızı elde tutabilmek ve birikim yapabilmektir. Bu yazıyı okuyan çoğu kişinin “ne kazanıyoruz ki ne biriktirelim” dediğini duyar gibiyim ancak bu noktada yapılan bazı finansal yanlışlıkların, doğal gibi görünerek birikimi engellediğini söyleyebilirim. Zaten burada ayda 1000-2000 TL birikim yapın demenin ne derece mantıksız olduğunun bilincinde olarak, sizlere bazı küçük fikirler verebileceğimi düşünüyorum.

 

 

Bozuk Para Biriktirmek

Bütçenize göre birikim yapma yollarından biri, "bozuk para biriktirme yöntemi". Para biriktirme yolları, öğrenci açısından bakıldığında en basit yollardan biridir. Bozuk para biriktirme yolları küçümsenmeyecek derecede önemli olabilir. Boşuna “Damlaya damlaya göl olur” sözü söylenmemiş.
 

Birikim İçin Amaç Belirlenmeli

Bir amacınız yoksa para biriktiremezsiniz. Örneğin banka işlemlerinde, her ay gelirinizin yüzde 10’u gibi bir pay ayırarak “telefonumu yenileyeceğim, yaz tatilinde şuraya gideceğim ya da kredi borcunu kapatacağım” gibi nedenlerle kendinize amaç belirleyebilirsiniz.
 

İhtiyaç Listenizi Belirlemek

Her insanın birçok ihtiyacı olabilir. İhtiyaçlarınızı bir seferde almanız mümkün olmayacaktır, bu nedenle ihtiyaçların önceliğini belirleyip liste hazırlamak da akılcı olacaktır.
 

Para Biriktiren İnsanlar

Bu seçenek kafanızı karıştırabilir, o nedenle açıklayalım. Bir insanın, en fazla vakit geçirdiği arkadaşlarının karakterini etkileyebildiği belirlenmiş. Yani samimi olduğunuz arkadaşlarınız savurgansa, sizin de savurgan olma ihtimaliniz artar. Bu nedenle birikimci dostlar edinin, kimse yoksa ümitsizliğe kapılmayın biz varız :D
 

İçiyorsanız Sigarayı Bırakın

Belki de en fazla duyduğunuz sigara bırakma para biriktirme yolları arasında değerlendirebilirsiniz. Zaten içmiyorsanız sanki içip de bırakmış gibi yaparak birikim yapabilirsiniz.
 

Tatili Evde Yapmak

Para biriktirme yolları içinde en çok birikim yapabileceğiniz seçeneklerdendir. Örneğin yaz tatilinizde, tatil yörelerine gitmek yerine daha düşük bir bütçeyle tatili evde yapma imkanınız bulunuyor.
 
İlginizi Çekebilir: Kolay Para Kazanma Yolları

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 109
Kayıt tarihi
: 23.12.16
 
 

Teknoloji meraklısı bir makale yazarı ..