Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Para ile saadet

Para ile saadet
 

Para ve futbol


Sezon başında Fenerbahçe’den transfer edilen ve kendisine senelik 1.75 milyon dolar ödenen Rüştü Rençber ve devre arasında tam anlamıyla astronomik bir bedelle Manisaspor’dan alınan Holosko Beşiktaş’ın en çok eleştirildiği noktalar oldular günlerce. Elbette, Mehmet Yozgatlı, Diatta ya da Burak gibi bir çok yüz kızartıcı transfer de yapıldı ancak bu hafta oynanan Trabzonspor maçı bazı futbolcular için ödenen bedellerin aslında hiç de boşa gitmediğini kanıtlaması açısından önemliydi.

Daha maçın hemen başında tamamen kişisel becerisi ile topu Nobre ile buluşturmayı başaran takımının belki de en pahalı transferi Filip Holosko takımı adına ne denli önemli olduğunu gösterdi ve bu pozisyon sonunda Beşiktaş rakibi karşısında üstünlüğü ele aldı. Ancak, her ne kadar bordo mavili takım önünde ilk dakikalarda öne geçilse de maçın henüz bitmediği Trabzonspor’un art arda bulduğu net pozisyonlardan anlaşılıyor ancak bu kez de yine aldığı ücret çok eleştirilen Rüştü takımının gol yemesine, hiçbir kalecinin kolay kolay yapamayacağı kurtarışları yaparak mani oluyordu.

Maçın ikinci golü yine bir usta ayak, yine transferine hatırı sayılır bir bedel ödenmiş Arjantinli Delgado Trabzonspor ağlarına gönderdi ki kolay kolay akıllardan çıkmayacak bu serbest vuruşu değil bir kalede iki kaleci olsa anca kurtarabilirdi.

Sonuçta Beşiktaş zaman zaman savunmada bazen de orta alan ve ileride hatalar yapsa da uğruna yüksek bedeller ödediği usta isimleri sayesinde bu haftayı da kayıpsız atlatmayı başardı ve liderliğini korudu. Bu isimlere bu denli paralar ödenerek takıma fayda mı sağlandığı yoksa zarar mı verildiği tartışmasında ibre bu hafta faydacıları haklı göstermeye yanaşsa da bu sorunun kesin sonucu için sezon sonunu beklemek doğru olacaktır.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..