Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Nöbetçi değil 7/24 golcü

Nöbetçi değil 7/24 golcü
 

www.fenerbahce.org


Her ne kadar Fenerbahçe için Konyaspor maçı sarı lacivertliler adına bundan önceki "küçük" ama zor maçlardan biri olacakmış gibi başlasa ve iki taraf için de oynanmamış bir ilk yarıdan sonra ikinci yarının hemen başında gelen Konyaspor golü Fenerbahçe cephesinde görüntüyü iyice bulanıklaştırsa da daha ısınmaya bile vakti olmadan oyuna giren Semih’in üst üste bulduğu goller rakibin gardının düşmesini ve Fenerbahçe’nin haftayı üç puanla kapatmasını sağladı.

Semih’in Fenerbahçe adına ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu bu maç bir kez daha tüm çıplaklığı ile ortaya koydu. Bu oyuncunun bu sezon yaklaşık 15 maç oynadığı ve 13 golle gol krallığında ilk sırada bulunduğu göz önüne alındığında takımı adına ne denli verimli işler yaptığını anlamak hiç de zor değil. Kezman’dan farklı olarak arkadaşlarıyla ver kaçlarda daha başarılı olan Semih gollerinin çoğunu da bu özelliği sayesinde rakip ceza alanı içinde ya da çevresinde pas verip alarak atıyor. Sadece Turkcell Süper Lig’de değil aynı başarılı çizgisini Avrupa maçlarında da sürdüren tecrübeli futbolcu bazen göz ardı edilse de Sevilla zaferinin de baş mimarlarından biriydi. Semih, Ziko’nun tek forvetli sisteminde Kezman’ın formda olması nedeniyle ilk on birde forma şansı bulamıyor ancak haklı genel kanı doğrultusunda maçın gidişatına göre değil bu tür kendisini fazla zorlayamayan takımlarla karşı oynanan maçların en başından çift forvetli sistemin uygulanması sarı lacivertliler için çok daha faydalı olacaktır.

Ziko’nun en büyük artılarından biri daha önce de söylediğim gibi inatçı bir teknik adam olmaması. Fenerbahçe’ye ilk geldiğimde oynattığı futbol ile bugünkü arasında dağlar kadar fark varken, son 2-3 haftadır da daha önce hiç yapmadığı şekilde 2 forveti aynı anda sahada tutuyor Brezilyalı teknik adam. Bu veriler Ziko’nun, doğru olduğuna inanması halinde, ilerleyen maçlarda Semih ve Kezman’ı maçın başında beraber oynatacağı düşüncesini beraberinde getiriyor.

Bu maç için skor çok olumlu görünse de Fenerbahçeli futbolcular adına ligde yaşanılan yoğunlaşma sorunu yine dikkatlerden kaçmadı. Sevilla maçlarının yıldızları Uğur ve Gökhan’ın bugünkü performansı, Avrupalı otoriteleri “herhalde bu oyuncuların ikizleri oynuyor” diye düşündürecek kadar uzaktı izlediklerinden. Fenerbahçe sadece orta sahanın dinamik isimleri Deivid ve Alex ile atak geliştirme çabası içindeyken, kaleci Serdar’ın yaptığı kritik kurtarışlar da galibiyet üzerinde birebir etkiliydi.

Haftayı kayıpsız kapatmak sarı lacivertliler için çok önemliydi ve bu başarıya zor da olsa erişildi. Bundan sonrası için, kendisinden ziyade takım için doğru kararlar veren Ziko’nun ligde derbiler hariç iki forvetle oynayacağını düşünüyorum ve önümüzdeki hafta oynanacak Kasımpaşa maçı bu uygulama için çok ideal bir 90 dakika olacaktır.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..