- Kategori
- Kültür - Sanat
Para Müzesi - Banknot Müzesi her Ülkede var bizde neden yok .

SULTAN ABDÜLMECİD DÖNEMİ (1265-1849) 100 KURUŞ'LUK %6 faizli KAİME
PARA MÜZESİ - BANKNOT MÜZESİ HER ÜLKEDE VAR BİZDE NEDEN YOK?
Para Müzesi - Banknot Müzesi kurarak bir yandan halkıımızı kendi özgeçmişi ile baş başa bırakmak, diğer yandan yabancılara Osmanlı-Türk mali resmini seyrettirmek, tanıtmak hepimizin görevi olsa gerekir.
Türkiye’de nüfusumuzun neredeyse yarısı 20 yaşın altındadır. Çok geç kalmadan evrensel bir para müzesini kurabilirsek, Ülkemiz coğrafyasındaki gelmiş geçmiş tüm medeniyetleri ve toplulukları, Orta Asya’dan başlayarak günümüze kadar gelen Türk ulusunun yüceliğini, Osmanlının ihtişamını en doğru ve anlaşılabilir şekilde çocuklarımıza anlatarak gelecek nesillere gerçek bir kaynak hazine bırakabiliriz. Çocuklarımıza koleksiyonculuğu sevdirip araştırmacı olmalarına katkıda bulunabiliriz.
Türkiye’deki 89 Üniversiteden hiçbirinde Nümismatik kürsüsü yoktur. Nümisnatik Arkeleojinin bir kolu gibi okutulmaktadır. Avrupa’da ise beş yüz yıldan bu yana ayrı bir bilim dalı olarak incelenmektedir.
Türkiye’de bir (nümismatik) para müzesi olamaması üniversitelerimizde bir Nümismatik kürsü açılabilmesini engelliyor. Tarihçiler kaynak bulamamak korkusuyla Para konularına değinmekten kaçınıyor bu nedenlerle bazı netleşmemiş bilgileri aktarmakla yetiniyorlar. Finans Tarihimiz gerçekleriyle yansıtılamıyor. Kendi Finans tarihimizi bizim paralarımızı inceleyen yabancı nümismatların yayınlarından alınan bilgilerle ve Dünya para müzelerine dağılmış paralarımızı inceleyerek oluşturmaya çalışıyoruz.
Ne zaman kendi müzelerimizde nümismatik araştırmalar yapabileceğiz veya hiç mi yapamayacağız?
Bunu bize kültürümüzden sorumlu Siyasi Sorumluluk makamları veya Kültürümüzle ilgili kamu kuruluşları adına birileri söylemeli.
DEVLETİMİZ BU AYIBIMIZI ÖRTEBİLECEKMİ?