Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Para ve İnsan

Para ve İnsan
 

Para ve Sen


Bu yazımda sizlere vermek istediğim mesaj üstünkörü söylersek sizlere başlıktan anlaşılacağı gibi para ve insanın yaşamı boyuncaki ilişkisi hadi beraber inceleyelim:

Para Nedir?

Para nedir, sizle ilk önce onu tanımlayalım. Para, mal ve hizmetlerin değişimi için devletler tarafından da kabul edilen araçlardan en yaygın olanıdır. Paranın genel açıklaması bu diyebiliriz. Öznel bir şekilde yorumlarsak toplumumuzda insan emeğin ve yahutta ürünün bedelidir dersek daha doğru olur.

İnsan Nedir?

İnsan nedir sorusuna felsefi,biyolojik fizik, vb... Bilim dalları içinde tanımları olabilir ama benim konumda kullanmak istediğim insan profili sosyoljik insan! 

Gelelim konumuza

Para ve İnsan ilişkisi duyguları esareti altına almış ve köreltmiştir. Eee Tabi bunun yan etkileri de var. Bunlardan başlıcalıları hoşgörü para olmazsa ne sinir kalır ne de insiyatif o yüzden para ve insan ilişkisi bu değerimizi toplumsal olarak kemiriyor. 

Paranın esir aldığı bu yürekler tertemiz yeni nesilleride içine alarak zamanla yok ediyor. Biliyorum bu olayın genel adı Kapital toplum ama Kapital toplum içerisinde saygı çerçevesi içerisinde bu eylemlerin yapılabilmesi mümkün!

Yaşama baktığımız zaman insan hayatlarının paradan daha değersiz olduğu gözler önüne seriliyor ne yazık ki.

Bazen de insanlar madde olan bir şeyi alışkanlık ve bunun beraberinde kişilik halinde bunu benimsiyor. Burda gelmek istediğim nokta ise madde(para) ne kadar sıcaksa-tabir-i caiz ise-o kadar etrafındaki yakınlarına o şekilde iyi davranıyor.

Özet olarak değinmek istediğim nokta ise şu para bence dünyanın en iyi araç ve gereçlerinde bir tanesi fakat araç ve gereç olan kağıt ve maden parçasına duygu yüklemenin ve evrenin en önemlisi olan canlı yani insana karşı onu yücetlmenin hiç manası yok!

 

 
Toplam blog
: 6
: 156
Kayıt tarihi
: 11.06.14
 
 

16 yaşındayım, aynı zamanda yazmayı severim kelimelere şekil vermek -edebi şekilde- bana hem raha..