Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Paralel Yapı'yla mücadele "iktidar" mücadelesi midir?

Paralel Yapı'yla mücadele "iktidar" mücadelesi midir?
 

internetten alındı.


Dini çevreleri pek iyi tanımayan ama AK Parti iktidarına kayıtsız şartsız muhalefet eden gruplar, Devletin Paralel Yapı'yla olan mücadelesine "iktidar mücadelesi" nazarıyla bakıyorlar.

Yani  bunlara göre, Hükumetle Paralel Yapı iktidar mücadelesine giriştiler, Hükumet de elindeki güçleri kullanarak bu Paralel Yapı'yla (artık pek anlamı kalmamış diğer adıyla Cemaat'le) mücadeleye girişti!!

Şimdi bu iddiadaki en sakat yan, her şeyden önce bu Paralel Yapı -ya da Cemaat- in demokratik yollarla seçilmiş bir siyasi iktidara alternatif olmasını meşru kabul etmektir.

Sanki söz konusu olan CHP gibi MHP gibi bir siyasi partidir de İktidar partisiyle iktidar mücadelesine girişmiştir; hükumet de devlet güçlerini kullanarak bu iktidar mücadelesinde kendine avantaj sağlamaktadır. Böyle bir abeslik olablir mi??

İşin en vahim yanı da, sözünü ettiğim bu muhalefet partilerinin de aynı düşüncede oluşudur... Dahası CHP gibi bir Anamuhalefet partisinin nerdeyse Cemaat-CHP ittifakına girişmiş olmasıdır.

Nasıl oluyor da demokrasiyle idare edilen bir ülkede siyasi partiler, siyasetle hiç ilgisi olmaması gereken bir "dini cemaati" iktidar alternatifi olarak görüyor ve Hükumetin bunlarla yaptığı mücadeleyi bir iktidar mücadelesi olarak değerlendiriyor.

AK Parti karşıtlığı akıllara ziyan hale geldi. Halen Amerika'da bulunan Yapının başındaki  "dini lider" ülkemizin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na laf yetiştiriyor, bazen maddi bazan manevi tehditler savuruyor ve sanki bu normalmiş gibi üçüncü taraflarca makul karşılanıyor!!!

Dünyanın neresinde böyle bir "cemaat" ülkenin meşru iktidarıyla siyasi anlamda sidik yarışına girebilir... Hangi ülke buna müsaade eder?..

Bunu söyledik ya hemen karşı söylem hazır; o zaman niye bunlara iş tuttu bu iktidar??

Bu iktidar bunlar iş tutarken bir "siyasi koalisyon" mu yaptı?  Elbette hayır!...Bu yapının devletin kılcal damarlarına kadar sızdığını da geç anladı çünkü bunu anlayabilecek istihbari kanallar da onların elindeydi...

Bu Yapı'nın Türkiyedeki yapılanması elbette AK Parti iktidarından çok daha öncesine dayanıyor. Yani bu komplike yapı, AK Parti'den çok daha önce devleti ele geçirmiş...

Kendilerine aşır özgüvenleri, devlete kafa tutar hale gelmeleri de bunu gösteriyor zaten. Sadece bu da değil dışardaki güçlerle de omuz omuza ilişkiler içerisindeler...Dışardan desteği olmayan hiç bir yapı bu kadar kafa tutamaz bu devlete!...

AK Parti ve çevresi bu cemaat'in ne mal olduğunu elbette laik çevrelerden daha iyi bilir... Bu yapı İslamın öğretim yöntemlerinin aksine, ferdi düşünceyi yok eden, "hoca veya ağabeye" mutlak itaati öğreten bir yapılanmadır. Bu yüzden Paralel'likle ilgisi olmayan, kendini hala bir dini cemaatin üyesi sanan taban toplu kopuş gösteremiyor bu yapıdan...

Durumun vehametini biz biliyoruz ama güya demokrasi yanlısı, laik, liberal çevreler sığ bir bakışla meseleyi Tayyip-Fethullah kavgasına indirgiyor...Eğer, bu mücadeleyi devlet kazanamazsa bunun sonucunun ne olacağını tahmin edemiyor.

Bunun sonucu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünüyle bağımsızlığını kaybetmesi olacaktır. Türkiye, eskiden olduğundan daha fazla ve daha gönüllü olarak ABD-İsrail  yörüngesine girecektir...Asıl bölünme, parçalanma ihtimalleri de o zaman gündeme gelecektir...

Önemli olan, iktidarın daima demokratik yollarla seçilmiş, halka hesap veren ve halktan oy alarak devlete sahip olan ellerde olmasıdır...Eğer böyle olmaz da ucu dışarda güçler devlete hakim olursa ne halk kalır ortada ne de halkın iktidarı...

Ülkesini ve milletini düşünen herkes bu kavgada devletinin yanında yer almalıdır... Devlet de hukuk dışına çıkmadan, hukuk dışına çıkanlardan hesap sormalıdır... Türkiye, rengi ne olursa olsun her türlü "vesayetçi" den kurtulmalıdır.

Eğer, iş sadece "cemaat" işi olsaydı, biz sizden çok karşı çıkardık devlete ve hükumete... Çünkü onlarla aynı camilerde "cemaat" olan biziz, siz değilsiniz...

Ne var ki, bu mücadele bir "devlet-cemaat" mücadelesi değildir... Bu tamamıyla devletin kendi varlığı ve bekasını uluslararası çapta koruma mücadelesidir... Anlatabildik mi?

İnşallah anlatabilmişizdir!!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..