Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Paranoyak mısınız yoksa yalnız mı?

Paranoyak mısınız yoksa yalnız mı?
 

Bir gün her şeyi sorgulamaya başlarsınız. Bunun bir çok sebebi olabilir. Yalnızlık, biten bir ilişki, rayında gitmeyen işler, gelecek korkusu gibi yaşam tarzınızla alakalı durumlardır.

Sorgulamaya ilk önce hayatınızdan başlarsınız. Ben kimim?, Nereden geldim?, Nereye gidiyorum? (ters giden olaya odaklı), Neden ayrıldık?, İşimde neden mutlu olamıyorum? Gibi.

Ortak tek bir sebep vardır.

Beklentiler!

Beklentilerinizi karşılayamadığınızda bu durumla çok sık karşılaşırsınız. Hayatı deneme yanılma usulüne çevirir, yapmadığınız, tarzınız olmayan şeylerle uğraşmaya başlarsınız. İçten içe pişman olsanız bile bir süre sonra hayatınızın parçası olmaya başlar bunlar.

Yalnızsınızdır!

Etrafınızda o kadar insan vardır ve fakat siz hala yalnızsınızdır. Bunu hissedersiniz. Kafanızın içi acabalardan geçilmez. Nereye giderseniz gidin bir çuval soru işaretiyle berabersinizdir. Hayattaki tek amacınızın zaman geçirmek ve toplam zamanı tamamlayıp gitmek olduğunu düşünürsünüz. Elinizde bir kudretin, sihirli bir değneğin olmasını ve her şeyi istediğiniz gibi yönetmeyi isteyecek kadar bencilleşirsiniz.

Yalnızsınızdır!

Bunun gerçek olup olmadığını sorgulayacak kadar yalnızsınızdır üstelik.

Başkalarının hayatlarını izlersiniz. İzlerken yanlış yaptığınız tek şey sizden daha iyi olanları izlemektir. Hasta bir ruh haline dönüşmenize çeyrek vardır farkına varamazsınız. Bir yılan ararsınız okyanusun ortasında fakat tutunduğunuz her yılanın sizi soktuğunu anlarsınız.

Sorguladığınız her şeyin matrix olma ihtimali sizi korkutmaya başlar. Ciddi sıkıntı yaratan da buna inanmanızdır. İnandığınız an bütün hayatınız yeni bir boyuta geçer. Bu yeni boyutta olmadığınız kadar sorumsuz, olamayacağınız kadar vurdum duymaz ve hiç düşünmediğiniz kadar yalnız olursunuz.

Sonuçları hiç iç açıcı olmaz. Kafanızı kaldırdığınızda ya alkolik olmuşsunuzdur ya da uzak durulmaya özen gösterilen biri.

Ne yapmalı bu durum karşısında diye bir soruya verilecek en iyi cevap geri dönüp bakmak olur bence. Bu cevap iki farklı düşünceye hizmet edebilir. Birincisi, geriye bak nasıl eskiden her şey normalse, her şey hala o kadar normal denebilir. İkincisi ise, geriye bak nasıl eskiden her şey ne kadar matrix ise şimdi de öyle kaygılanmaya gerek yok zamanını doldurmaya bak.

Ne düşünülürse düşünülsün kaybedilecek tek şey sizi bu düşünce tarzına getiren durumdur ve zaten kaybetmişsinizdir. Yapılacak en mantıklı şey ise iktisat tanımında olduğu gibi, sınırsız istekleri kıt kaynaklarla karşılamaktır. Burada doyurulacak tek şey ruhtur ve o kolay doymaz.

Yalnızlık içinde olmak bir ruhu olduğundan daha aç bir hale getirir ve bu açlık tüm uçurumların kenarıdır. Yalnızlığınızı yenmek ve onunla savaşmak yerine ona alışmaya çalışmak en mantıklı harekettir. Her zaman birazda olsa yalnızlık olacaktır.

Yalnızlık olgunlaştıracaktır, yalnızlık uslandıracaktır. Ve en önemlisi yalnızlık yıpratacaktır. Her kötü şey verdiği yara kadar ders de verir. Yalnızlığı çok iyi anlatan bir şiir hep dilimdedir.

Yalnızlık

yalnızlığın kadarsın
yalnızlığın mis kokmalı
yalnızlık dediğin büyük bir zindan
dünyanın en kalabalık zindanı
dinden imandan çıkarır
ama öyle bir adam eder ki insanı

Bedri Rahmi Eyuboğlu

Yalnızlığınızda yalnız kalmamanız dileğiyle.

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..