Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Parlamenter Sistem Kime Lazım?

Türkiyedeki siyasi muhalefet, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinden beri sürekli Parlamenter sisteme yeniden dönüş çalışması yapıyor.

CHP'nin başını çektiği ittifak Başkanlık sisteminin "Tek Adam" lığından falan bahsederek yeniden Parlamenter sistemi inşa etmek istediklerini söylüyorlar.

Bu söylem, halk çoğunluğu nezdinde pek sevimli olmadığı için de "güçlendirilmiş parlamenter sistem" gibi eski günlerin zaafiyetlerini kamufle edici siyaset cambazlığı yapıyorlar.

Oysa, bu ülke insanı genel olarak parlamenter sistemin geçmişte neler yaşattığını çok iyi biliyor. Gençler pek bilmese de kırk yaş ve üstündekiler o Parlamenter sistemin ne menem şey olduğunu çok iyi biliyoruz.

İktidarların iktidarsız olduğu; hükumetlerin pastadan pay kapmak isteyen koalisyon ortaklarının kavga alanı olduğu; işlerin rüşvetle yürütüldüğü; vatandaşın vatanda bir "taş" değerinde olduğu o Parlamenter Sistem zamanlarını hiç unutmadık!

O sistem halk olarak bize yaramıyordu kesin...Ancak, galiba Türkiye'yi af buyurun davar gibi gütmek isteyen emperyalistlerin çok işine geliyordu. Çünkü, güçsüz ve istikrarsiz Hükumetler daima boyun eğmek zorunda kalıyordu; tam da emperyalistin istediği gibi...

Kendisi kuruluduğundan beri "Tek Adam" olan Başkanla idare edilen Amerika, Türkiye Başkanlık sistemine geçip siyasi, iktisadi istikrar yoluna girince, bize demokrasi dersi vermeye kalkışıyor!!

Türkiye, milyonlarca göçmeni barındırırken her gün sokaklarında göçmen joplayan Avrupa, bize insan hakları dersi vermeye kalkışıyor.

Utanmadan, arlanmadan bizim yüzde 52 oyla seçtiğimiz Cumhurreisimize "Tek Adam" diyerek içerdeki militanlarını kışkırtıyor!..

Hepsi birden yeniden o "mutlu" günlerine dönmek için yalan dolan ne varsa sarılarak Türkiye insanını Parlamenter sistemin yüceliğine(!), güzelliğine inandırmaya çalışıyorlar!!

Hepsi dediğim; başta Amerika'nın yeni başkanı mister Joe Bıden, Avrupa'nın şimarık liderleri ve bizim parlamenter sisteme geçilmezse iktidar yüzü göremeyeceklerini iyi bilen siyasilerimiz!!

Dışardakiler bölmek istiyor; içerdekiler bölüşmek istiyor!..İşin aslı bu.

Emperyalist batı, Türkiye'yi bölme sürecini devam ettirebilmek için yeniden o parlamenter sistemin puslu havasını getirmek peşinde, bizim kifayetsiz muhterisler de onların desteğiyle yeniden iktidar olup nimetlerini bölüşme derdinde!!

Yoksa, adam olana yollar her zaman açık...Bugün, Cumhurresi olan Recep Tayyip Erdoğan partisinden on puan daha fazla oy alarak Başkan seçiliyor...Demek ki, milletine hizmet eder, onları kendine inandırırsan partin kaç alıyor olursa olsun sen Başkan olacak oyu alabilirsin!

Ama bunların öyle bir umudu olmadığı için, yeniden Parlamenter Sisteme geçip hiç değilse yamalı bohça hükumetlerin bir yaması da kendileri olma derdine düşmüşler...Yazıklar olsun!

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem de, yukarda değindiğim gibi, eski zamanların o berbat hatıralarını unutturup bize yeniden tongaya düşürmek için uydurulmuş palavradan başka bir şey değil...

Koalisyonların oluşturacağı hükumetleri neyle güçlendireceksin??..Bunun sadece bir cevabı olabilir o da güçsüz parlamentoyu, vesayet odaklarıyla güçlendirmek!!!

Yani, dışardan içerden; asker, sivil darbecilere sırtını yaslamak!!

Bunun ne anlama geldiğini bizler çok iyi biliriz...Mesele bugünün gençlerine o anarşinin, yokluğun, kargaşanın, acizliğin, güçsüzlüğün, perişanlığın kader sayıldığı Parlamenter Sistemi iyi anlatmak!!

Kandırabilirlerse sadece onları kandırabilirler zira....

Bugün bu istikrarı,bu başarıyı yakalamışken eğer demokrasimizin bir pulu düşmüşse varsın düşsün!!

Anarşistin, teröristin, vatan haininin "hak"larını vatan evladının hakkından önce düşünen o emperyalist mamulü "demokrasi" yi Amerika, Avrupa önce kendinde uygulasın!

Bize lazım değil!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..