- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli, kıymalı börek

Elinizde 3 tane yufkaya eşit olan yırtık, pırtık hazır yufkalarınız varsa ufak borcam bir kapta bu leziz, besleyici patatesli, kıymalı böreği yapabilirsiniz. Kavrulmuş kıymayı biber salçası ile kavuruyoruz ve börek harcına kırmızı pul biber ve kuru nane ilavesi de yapıyoruz.
Malzemeler:
3 tane yufka
Börek harcı için:
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1tatlı kaşığı kuru nane
İçi için:
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı silme biber salçası(kıymayı kavurmak için)
4 tane haşlanmış, ezilmiş patates
1 çay kaşığı tuz(patates için)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber(patates için)
Yapılışı:
Önce patatesler haşlanır, ezilir ve tuz ile kırmızı pul biber ilave edilir.
Kıyma, biber salçası ile beraber zeytinyağında kavrulur.
Börek harcı için çukur bir kaba 2 yumurta konularak çırpılır. 1,5 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı su ilave edilerek tekrar çırpılır. En son 1 çay bardağı zeytinyağı konularak karıştırılır.
Dibi hafifçe yağlanmış borcam tepsisine yırtık, pırtık yufkaları yayın, biraz büyükçe olanları da elinizle parçalayın zira böreği dört kat olacak biçimde yapacağız.
Birinci yufkayı börek harcı ile ıslatın, ikinci yufkayı da ıslatın ve üzerine önce ezilmiş, baharatlanmış patatesi koyun. Patatesin üzerine kavrulmuş kıymayı koyun ve kıymanın üzerini börek harcı ile ıslatın.
Üçüncü ve dördüncü kat yufkalar içinde aynı ıslatma işlemi uygulanır.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir. Böreğin fazla buharı çıktıktan sonra servis yapılır.
Börek soğuduktan sonra börek kurumasın diye üzeri başka bir tepsiyle kapatılır.
Afiyet olsun.