- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcanlı tavuk sote

Şipşak iki kişilik bir yemek yapmak istiyorsanız patlıcanlı tavuk sote tarifi tam size göre. Bunun için 2 tane büyük boy patlıcan ve 2 adet tavuk bonfile yeterlidir. Biraz daha yemeğinize renk katmak istiyorsanız kurutulmuş biber ve kurutulmuş domates kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet tavuk bonfile
2 tane patlıcan
4-5 tane kurutulmuş biber
1 çay tabağı kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur, minik küpler halinde doğranıp tekrar yıkanarak tuz ve limon suyu ilave ettiğimiz suyun içinde 10 dakika bekletilir.
Yumuşaması için kuru biberler ve kuru domatesler sıcak suyun içinde bekletilir.
Tavuk bonfileler kuşbaşı doğranır.
Orta boy teflon bir tavaya yağ konulur, yağ ısınınca patlıcanlar konulur ve üzerine tuz serpilerek patlıcanlar alt üst edilir ve yağın her tarafına yedirilmesi sağlanır.
Kızaran patlıcanlar bir tabağa alınır ve aynı tavada doğranmış tavuklar sote edilir. Tavuklar biraz pişince içine tuz, baharatlar, kuru domates ve kuru biberler ilave edilerek tüm malzemeler birbiriyle karıştırılır ve tavanın üzerine bir kapak kapatılarak ocağın altı kısılır.
Tavuklar iyice pişince kızarmış patlıcanlar tavuklara ilave edilir ve yavaşça malzemeler karıştırılarak 2-3 dakika daha pişirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.