- Kategori
- Türk Mutfağı
Pekmezli Un Helvası
Miraç Kandilimiz mübarek olsun. Kandil günü akşamı sokaklar fırınlardan pastanelerden gelen mis gibi mahlepli kandil simidi kokusuyla dolar. Evler de ise akşam irmik ve un helvası kokusu yayılır. Bu kokular biz biz yapan kokular...
Malzeme
100 gr tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez (küçük bardak)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
yarım su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı ceviz içi üzeri için
Yapılışı
Süt ve suyu bir tencerede ısıtın. İçine pekmezi ekleyin.
Tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederken süt karışımını yavaş yavaş ilave edin.
Kısık ateşte süt çekinceye kadar karıştırın.
Ceviz içini ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alarak 15 dakika dinlendirin.
Elimizi ıslatarak helvadan parçalar kopartıp yuvarlayalım ve iri dövülmüş cevize bulayarak servise sunulur.