- Kategori
- Yemek - Mutfak
PERMESANLI FIRIN TAVUK

permesanlı fırın tavuk
PERMESANLI FIRIN TAVUK
Damak zevkine düşkün olanlar için leziz bir tavuk tarifidir.
Ekmekleri rondodan iri olacak şekilde çekelim ve fırında kurutarak kızartalım. Soğuyunca içine, kekik, sarımsak tozu, karabiber, pul biber ilave ederek kıtır pane elde edelim
Bir tabakta 2 yumurta 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 su bardağı sütü çırpalım.
Ayrı bir tabakta, yarım fincan un ve karabiberi harmanlayalım.
Tavuk göğüslerini şinitzel şeklinde açarak, önce una sonra yumurta karışımına ve son olarak ta kıtır panemize bulayıp bol sıvı yağı ile tavada kızartalım.
3 adet domates ve 1 diş sarımsak ile tavada özlü bir domates sosu hazırlayalım.
Yeterince permesan ve mozerella peyniri rendeleyelim.
Kızaran tavukları bir fırın kabına dizelim. Üzerine domates sosunu ve rendelenmiş peynirleri serperek 10 dakika 200 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.