Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

PERMESANLI FIRIN TAVUK

PERMESANLI FIRIN TAVUK
 

permesanlı fırın tavuk


PERMESANLI FIRIN TAVUK

Damak zevkine düşkün olanlar için leziz bir tavuk tarifidir.

Ekmekleri rondodan iri olacak şekilde çekelim ve fırında kurutarak kızartalım. Soğuyunca içine, kekik, sarımsak tozu, karabiber, pul biber ilave ederek kıtır pane elde edelim

Bir tabakta 2 yumurta 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 su bardağı sütü çırpalım.

Ayrı bir tabakta, yarım fincan un ve karabiberi harmanlayalım.

Tavuk göğüslerini şinitzel şeklinde açarak, önce una sonra yumurta karışımına ve son olarak ta kıtır panemize bulayıp bol sıvı yağı ile tavada kızartalım.

3 adet domates ve 1 diş sarımsak ile tavada özlü bir domates sosu hazırlayalım.

Yeterince permesan ve mozerella peyniri rendeleyelim.

Kızaran tavukları bir fırın kabına dizelim. Üzerine domates sosunu ve rendelenmiş peynirleri serperek 10 dakika 200 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara