- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yufka sarma sebzeli köfte

1/2 kg. Dana kaburga kıyma içine;
1 ad. rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan,
yarım demet kıyılmış maydonoz,
1 diş dövülmüş sarımsak,
ufalanmış yarım ekmek içi (Bayat ekmek yoksa ıslatıp suyunu iyice sıkacağınız taze ekmek te olabilir),
1 ad. yumurta,
tuz, karabiber, kekik, kimyon (baharatlar 1 er tatlı kaşığı)
ilave ederek iyice yoğurup köftemizi hazır edelim.
15 dk dinlendirip, 1 çay bardağı dolusu haşlanmış bezelye, 1 ad. havuç rendesi(ya da minik küp doğranmış olabilir), 2 yemek kaşığı yeşil fıstık içi ilave ederek, tekrar yoğuralım ve rulo şekli vererek fırın tepsisinde 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk. pişirelim.
1 ad. yufkayı tezgaha serelim ve üzerini eritilmiş tereyağı ve süt karışımı ile, bir fırça yardımıyla sıvayıp pişirdiğimiz köftemizi uç kısmına koyarak kenarlarından katlayıp sıkı şekilde sıgara böreği gibi saralım.
Teflon tavada az sıvıyağı ile her tarafını kızartalım, parmak kalınlığında dilimlere kesip, servis tabağında, daha önceden hazırlayacağımız, salçalı, sarımsaklı sos ve patates püresi eşliğinde domates dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
Not: dilerseniz köfteleri izmir köfte gibi küçük köfteler halinde fırınlayıp, küçük yufka üçgenlerinde sıgara böreği gibi sardıktan sonra yağda kızartabilirsiniz),
Afiyet olsun