- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ahududu soslu fıstıklı muhallebi

SOSLU-MEYVELİ MUHALLEBİ
Hafif olan sütlü tatlılar sevenler için nefis bir muhallebi tarifi:
1 Litre sütü tencereye alalım.
Kaynamaya başlarken, 250 gr. toz şekeri ilave ederek eritelim.
Dileyen, 1 tatlı kaşığı dolusu damla sakızını ilave edebilir.
Bu arada bir kase içinde, 125 gr. pirinç unu yada nişastayı su ile eriterek kaynayan süte karıştırarak, yavaş yavaş dökelim.
Vanilyayı da ilave edelim.
Bir kap içinde 1 su bardağı tatlı kremayı(hazır paket krema olabilir), iyice çırparak koyulaştıralım ve dövülmüş yeşil fıstığı da içine ekleyip, muhallebimize yedirelim.
Kıvama geldiğinde, ocaktan alalım ve kaselere boşaltalım.
10 dk bekledikten sonra üzerine ahududu sosumuzu ( Sosunuzu ahududu reçelini yada çilek reçelini taze meyveleri ile mikserden geçirerek hazırlayabilirsiniz.) gezdirerek servis yapalım.
Not; dilerseniz taze mevsim meyveleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.