Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Piruhi tarifi

Piruhi tarifi
 

Piruhi Tarifi


Malzemeleri:

5 çay bardağı un

1 kahve fincanı süt

2 adet yumurta

2 su bardağı kese yoğurdu

Tereyağı

Zeytinyağı

Nane, kırmızı pul biber

Tuz

Yapılışı: Un elenir, ortasına bir çukur açılarak süt, yumurta ve az bir miktar tuz eklenerek yoğrulur. Elde

edilen hamur on dakika dinlendirilir. Daha sonra bu hamurdan bezeler ayrılıp, yufkalar açılır. Cam bir bardakla yufkalara bastırarak küçük daireler elde edilir. Yoğurt, tuz ve nane karıştırılır. Elde edilen yoğurtlu harç dairelerin içine konur. Yarım ay biçiminde kapatılan daireler pişene dek haşlanır. Mantı hamurları pişene kadar haşlama işlemi devam ettirilir. Tereyağında nane ve pul biber yakılarak piruhinin üstünde servis edilir.

http://www.oktayusta.net/piruhi-tarifi/

 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..