- Kategori
- Yemek - Mutfak
Piruhi tarifi
Piruhi Tarifi
Malzemeleri:
5 çay bardağı un
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
2 su bardağı kese yoğurdu
Tereyağı
Zeytinyağı
Nane, kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı: Un elenir, ortasına bir çukur açılarak süt, yumurta ve az bir miktar tuz eklenerek yoğrulur. Elde
edilen hamur on dakika dinlendirilir. Daha sonra bu hamurdan bezeler ayrılıp, yufkalar açılır. Cam bir bardakla yufkalara bastırarak küçük daireler elde edilir. Yoğurt, tuz ve nane karıştırılır. Elde edilen yoğurtlu harç dairelerin içine konur. Yarım ay biçiminde kapatılan daireler pişene dek haşlanır. Mantı hamurları pişene kadar haşlama işlemi devam ettirilir. Tereyağında nane ve pul biber yakılarak piruhinin üstünde servis edilir.