- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu fırın makarna

TAVUKLU FIRIN MAKARNA
1 paket fırın makarna
Yarım kg. Tavuk göğüsü
½ demet maydanoz
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
100 gr. Tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fincan un
1 ad. Yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
200 gr. Rendelenmiş kaşar
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün ama suyunu dökmeyin. Tencerede sıvı yağı ısıtıp süzdüğünüz makarnayı karıştırın.
Tavuk göğüslerini haşlayıp soğutun ve tiftikleyip, kıyılmış maydanoz ve baharatlarla harmanlayın.
Diğer taraftan bir tencerede tereyağını eritip, unu ilave ederek sararana kadar kavurun. Tavuk suyu, süt ve makarnanın suyunu yavaş yavaş dökerek bir taraftanda çırpıcıyla çırparak beşamel sosu hazırlayın. Şayet topaklaşma olursa mikserle çözdürün. Bir kasede çırpacağınız yumurtayı, krema ile karıştırarak beşamel sosa çırparak ilave edin.
Firin tepsisine makarnanın yarısını yayın.
Beşamelin yarısını üzerine gezdirin.
Tavukları yayın, kaşarın yarısını ve kalan makarnayı da üzerine dökün.
Beşameli dökün ve kalan kaşarı da üzerine serperek 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Başlı başına bir öğün yemeği olduğu için buzlu bir bardak ayran ile servis yapabilirsiniz.
Not: bu uygulamada makarna yerine lazanya da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun