- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1113
Biftekli patlıcan sarma

BİFTEKLİ PATLICAN SARMA
Biftek ve patlıcan kombinasyonu ile ortaya çıkan nefis bir kebap yemek isteyenler biraz uğraşmanız gerekecek ama, sonunda nefis bir lezzet ortaya çıkacak emin olun.
Saygılarımla,
BİFTEKLİ PATLICAN SARMA
5 kişiliktir
Malzeme
3 ad. Bostan patlıcan
3 ad. Bonfile
1 ad. Dövülmüş sarımsak
1 bardak mısır unu
1 bardak pane harcı
Yeterince kızartma yağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
½ kg süt
1 ad. yumurta
100 gr krema
Yeterince akdeniz yeşilliği salatası
1 yemek kaşığı balsamik
1 yemek kaşığı z.yağı
2 ad. Domates
Hazırlanışı
Patlıcanları kabuklarını soymadan uzunlamasına yarım parmak eninde dilimleyin ve derin ve geniş bir kaba koyacağınız süte yatırarak acısını almak için yarım saat bekletin. Süzerek ızgara ya da teflon tavada çok az yağ ile her iki yüzünü kızartın.
Bonfileleri parmak genişliğinde julyen şerit şeklinde kesin ve üzerine karabiber serperek ovun. 1 kaşık yağı teflon tavaya alıp, dövülmüş sarımsağı koyarak çevirin ve etleri ekleyerek kızartın.
Krema, balsamik ve z.yağını karıştırıp çukur salata kabına doğranan yeşillikler üzerine gezdirip harmanlayın.
Patlıcanların üstüne kızarmış etlerden koyun, rulo yaparak sarın ve bir kürdan yardımıyla tutturun.
bir kaseye koyacağınız yeterince süte, yumurtayı kırıp çırpın.
Bir tepsi içinde kekik, tuz, pul biber, pane harcı (yada galeta unu) ve mısır ununu harmanlayın.
Sarmaları, önce süte, daha sonra da tepsideki paneye bulayın ve etleri kızarttığınız tavada kızartın.
Servis tabaklarınızda hazırladığınız soslu yeşillikler üzerine dizip domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
