- Kategori
- Yemek - Mutfak
Peynirli patates topları

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI
Hafta sonu evde maç izleyen eşinize güzel bir aparatif ile jest yaparak gönlünü fethetmek isterseniz, işte size nefis bir alternatif.
PEYNİRLİ PATATES TOPLARI
MALZEMELER
6 adet iri patates
200 gram mozerella peyniri
2 adet katı haşlanmış yumurta sarısı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
Sıvı yağ
Galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve pul biber
HAZIRLANMASI
Patatesleri soyalım ve bol suda haşlayıp rendeleyelim ve ılıması için bekletelim.
Mozerella peynirlerini iri küpler halinde keselim.
Yumurta sarısı ve sarımsağı ezerek kıyılmış maydanoz ile karıştıralım.
Ilıyan patateslerin içine; tuz ve karabiber ve sarımsaklı, maydanozlu yumurta sarılarını ilave ederek harmanlayıp, avuç içinde ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve ortasından bastırarak dilim mozerelle peynirini koyarak kapatıp yuvarlayalım.
Geniş bir tabağa yeteri kadar galeta unu, kekik ve pul biber koyarak harmanlayıp, patates toplarını içinde yuvarlayarak her tarafını kaplayalım ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, bıçak sırtı ile çizik atalım ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.
Patates toplarını et ve tavuk ızgaralarınız yanında da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.