Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Peynirli patates topları

Peynirli patates topları
 

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI


Hafta sonu evde maç izleyen eşinize güzel bir aparatif ile jest yaparak gönlünü fethetmek isterseniz, işte size nefis bir alternatif.

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI

MALZEMELER

6 adet iri patates

200 gram mozerella peyniri

2 adet katı haşlanmış yumurta sarısı

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

2 diş dövülmüş sarımsak

Sıvı yağ

Galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve pul biber

HAZIRLANMASI

Patatesleri soyalım ve bol suda haşlayıp rendeleyelim ve ılıması için bekletelim.

Mozerella peynirlerini iri küpler halinde keselim.

Yumurta sarısı ve sarımsağı ezerek kıyılmış maydanoz ile karıştıralım.

Ilıyan patateslerin içine; tuz ve karabiber ve sarımsaklı, maydanozlu yumurta sarılarını ilave ederek harmanlayıp, avuç içinde ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve ortasından bastırarak dilim mozerelle peynirini koyarak kapatıp yuvarlayalım.

Geniş bir tabağa yeteri kadar galeta unu, kekik ve pul biber koyarak harmanlayıp, patates toplarını içinde yuvarlayarak her tarafını kaplayalım ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, bıçak sırtı ile çizik atalım ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.

Patates toplarını et ve tavuk ızgaralarınız yanında da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..