- Kategori
- Yemek - Mutfak
Peynirli poğaça

Soğuk kış günlerinde doya doya sıcacık, lezzetli poğaçalar yemek istiyorsanız ve etrafınızdaki kişilere ikram etmek istiyorsanız üşenmeden mutfağa girmek gerekir. Evde yapılan poğaçanın masrafı az miktarı boldur kendi istediğiniz yağı kullandığınız zaman midenizde kaynama yapmaz.
Malzemeler:
3 yumurta(Bir tanesinin sarısı yumurtanın üzerine sürmek için ayrılır)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(hamur ele yapışmayacak)
1 çorba kaşığı yoğurt (yumurta sarısına karıştırmak için)
Ayrıca yarım çay bardağı zeytinyağı(hamurları yuvarlarken kullanmak için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
İçi için:
Bir tabak çatalla ezilmiş beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Çukur bir kaba yoğurt konulur ve üzerine kabartma tozu ile karbonat konularak yoğurt köpürtülür. Köpüren yoğurda yumurtalar, tuz, tozşeker, limon suyu ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
Daha sonra un yavaş yavaş serpilerek kaşıkla karıştırılarak toparlanır, elle yoğurmadan, fazla mıncıklanmadan yapılırsa daha uygun olur.
Ellerimizi zeytinyağına batırarak toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparırız ve hamurun ortasına maydanozla karıştırılmış peynirli içten koyarak hamuru kapatırız.
Hazırladığımız poğaça hamurlarının üzerine yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısını süreriz. Üzerlerine susam ve çörek otu da serpersek poğaçaların lezzetini artırmış oluruz.
200 derece hararetteki fırında pişiririz, üzerleri kızarınca fırından alırız.
Poğaçaların fazla buharı çıkınca servis yaparız.
Afiyet olsun.